Ölümüne Adalet! Adalete Açlık!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muhalefete yönelik baskılar OHAL ve KHK’lar ile insanların yaşamı üzerinde kalıcı etkiler bırakmaya devam ediyor. Temmuz’dan bu yana on binlerce kişinin işine son verildi. Farklı düşünen, düşüncelerini açıklayan, tavır oluşturan on binlerce insan açlıkla terbiye edilmeye çalışılıyor.

Eğitim ve bilim emekçisi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi ve onurlu direnişi, gecikmeli de olsa kamuoyunda gündem olmaya başladı. Ancak bu eylem devlet tarafından yok sayılmakta ve ana akım medyada bir kaç cılız ses dışında görmezden geliniyor.

Muhalefet kanadında ise, sembolik düzeyde desteklerin artmaya başladığı görülüyor. Özellikle Sezen Aksu’nun destek açıklamasının ardından tiyatroculardan da çeşitli tepkiler geldi.

Aralarında Genco Erkal, Sevinç Erbulak, Mert Fırat gibi isimlerin  olduğu sanatçılar Rıfat Ilgaz’ın “Aydın mısın” adlı şiirini seslendirerek desteklerini bildirdiler. Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran eylem alanından açıklamada bulundu. Oyuncular Sendikası’nın da dayanışma içerisinde olduğunu ve Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’dan güç aldıklarını belirtti. Bu yürekli direnişe sahip çıkmak gerektiğini belirten  BGST’li sanatçılar ise “Yeter Artık Bu Sesi Duyun” dediler. Levent Üzümcü eylem alanında “Dünyanın hiçbir ülkesinde barış isteyenlere bu zulüm yapılmaz diyerek” eylemi gerçekleştirenlerin önünde saygıyla eğildiğini açıkladı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ölümüne adalet eyleminde kalıcı sakatlık için kritik eşik geçildi, ölüme ramak kaldı. Vicdan sahibi her sanatçının, bilim insanının, eğitimcinin onurlu direnişe desteği çok önemli gözüküyor.

 

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

Yanıtla