Osmangazi ‘Meslek Tiyatroları Festivali’ Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

826361-bursa-da-1-meslek-tiyatrolari-festivali-basladi-591210160ac69Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Meslek Tiyatroları Festivali’ Bursa’da sanatseverlerin yoğun ilgisiyle başladı.

Akpınar Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen ‘Meslek Tiyatroları Festivaline’, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır ve çok sayıda tiyatro sever katıldı. Gösterim öncesi, katılımlarından ötürü festival anısına meslek odalarına plaket taktim edildi. Katılımın yüksek olduğu açılışta, festivalin ilk gösterimi, Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu ekibinin ‘İlk Göz Ağrısı’  oyunuyla yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın tiyatro şehri olduğunu belirterek, “Gururla söyleyebiliriz ki bu ünvanda Osmangazi Belediyesi olarak payımız çok büyük. Yetenekleri keşfetmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan ve büyük takdir toplayan tiyatro okulu projemizden sonra Türkiye’de bir ilk olarak meslek tiyatroları festivalini gerçekleştirmekten ötürü mutluyuz. Başta hocalarımız olmak üzere oyuncularımızı tebrik ediyorum. 1 ay önce de ‘Komşu Köyün Delisi’ oyununa gelmiştik. Bu akşam da başka bir oyun ve yine sertifika vereceğiz. Belediye olarak kültür sanata büyük önem veriyoruz. Tiyatro okulumuz da buna bir örnektir. Hatta Osmangazi Belediyesi bu anlamda tiyatro fabrikası maşallah. Arkadaşlar, profesyonellere bile taş çıkartıyor. İzlerken şu aklıma geldi. Farklı bir oyun ve farklı mesajlar veriyor ama bugüne dair mesajlar veriyor. Tekrar tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Festivalin uzun yıllar sürmesini temenni eden Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan ise “Tiyatro perdesi, 1 hafta boyunca Osmangazi Belediyesi Meslek Tiyatrolarının ilkine katılarak bizlere onur ve gurur veren çalışanlar için açılacak. Avuçlarınız, birbirine iş, güç ve meslek sahibi ama tiyatro sevdalısı ve sahne tozu yutmuş fedakar kahramanlar için çarpacak. Herkese çok teşekkür ederken, özellikle bizlere bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Tiyatro severlerin büyük beğenisini toplayan gösterimin sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘İlk Göz Ağrısı’ oyununun yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan’a çiçek hediye ederken, aynı zamanda son oyunlarını sergileyen ve mezuniyet heyecanı yaşayan tiyatro okulu oyuncularına da sertifikalarını verdi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.