Uluslararası Drama, Tiyatro ve Performans Araştırmaları Sempozyumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mimesis haber / İstanbul Aydın Üniversitesi, bir basın bülteniyle 3-6 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Drama Tiyatro ve Performans sempozyumunun ilkini gerçekleştireceğini duyurdu:

Karagöz 500 Yaşında: Kukla, Gölge Oyunu ve Karagöz

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak 3-6 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Drama Tiyatro ve Performans sempozyumumuzun ilkini gerçekleştireceğiz. Bildiriler ve makalelerden oluşacak sempozyumun hedefi; öğrencileri, eğitmenleri, araştırmacıları, okulları, eğitim sistemlerini ve farklı kültürleri bir araya getirerek, bu birliktelikten doğacak sentezlerle, Türk tiyatrosunun en önemli türlerinden biri olan Karagöz’ün 500. Yılı kapsamında, kukla, gölge oyunu ve Karagöz’ün ortaya çıktıkları zamanlardan günümüze kadar geçirdiği serüveni incelemektir. Karagöz 500 Yaşında: Kukla, Gölge Oyunu ve Karagöz başlığı altında toplanacak sempozyum, oluşturacağı bilgi birikimiyle söz konusu bu türlerin müzelik türler olmaktan kurtarılıp günümüz tiyatro ve performans alanlarında görünür olmasını sağlayacak dönüşüme zemin hazırlamayı amaçlamaktadır.

Sempozyum alt başlıklarımız:

  • Geleneksel Türk Tiyatrosu
    ·         Karagöz ve Hacivat
    ·         Geleneksel Formlar ve Evrensel Karşılıkları
    ·         Müze
    ·         Kültürel Miras
    ·         Modernite
    ·         Uyarlamalar
    ·         Mekan
    ·         Kukla
    ·         Kültürel Performans
    ·         Kukla ve Oyuncu
    ·         Kutlama
    ·         Ritüel

Sempozyum farklı ülkelerden uzman konuşmacı ve akademisyenlerin yanısıra sanatçıların katılımına açık olacaktır. Öne sürdüğümüz tarihte gönderilen başvurular önceden oluşturduğumuz bir seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirmelerin sonucunda 20 ile 30 katılımcı tespit edilecektir.

Sempozyum hakkında detaylı bilgiye http://karagozsempozyumu.aydin.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla