Gözaltına Alınan Barış Atay Serbest Bırakıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncu Barış Atay Soma’da 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan iş cinayetinin ardından tepkisini gösteren madenciyi yerde tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in şikâyeti üzerine gözaltına alındı. Yerkel’in Atay’ın kendisi ile ilgili attığı bir tweet nedeniyle hakaret suçundan dava açılması için şikâyetçi olduğu anlaşıldı. Atay ise savcılıkta verdiği ifadede Yerkel’in suçlama konusu yaptığı tweeti kabul etti.Oyuncu Barış Atay, Muğla Dalyan’da hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Atay, Yusuf Yerkel’in suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Yerkel adına avukatı Hasan Oğuz Altınkaynak tarafından 18 Ocak 2017 tarihinde savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

‘Saygıdeğer görevli’

“Müvekkilim Yusuf Yerkel, Başbakanlık Müşaviri olarak görev yapmakta olup saygıdeğer bir devlet görevlisidir. Twitter adlı internet sitesinde Yusuf Yerkel kullanıcı adıyla “Toplumun ortak aklını temsil edecek olan yeni anayasa teklifinin böyle bir Meclis ortamında yapılması gerçekten çok üzücü” şeklinde barışçıl ve olumlu paylaşımına yönelik, 11 Ocak 2017 tarihinde yine söz konusu internet sitesinin barisatay ve Barış Atay ismindeki kişisel hesabından, yukarıda sözü edilen olumlu ve barışçıl paylaşımı alıntılanarak “İki polisin yere devirdiği madenciyi tekmeleyen dallama, Meclis’teki kavgayı üzücü bulmuş… Hadi lan oradan” şeklinde alenen hakaret içerikli elektronik bir ileti gönderilmiştir. Şikayet konusu hakaret içerikli elektronik iletiye ilişkin twitter ekran çıktısı ekte sunulmuştur.”

‘Evet ben attım’

Barış Atay, Ortaca Başsavcılığı’nda verdiği ifadede suçlama konusu tweeti kendisinin attığını kabul ederek “Tweeti ben attım. Bunun dışında herhangi bir tweet atmadım. Yorumda bulunmadım. Üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ederim” dedi. Atay’ın avukatı Efkan Bolaç ise Atay’ın paylaşımlarının ‘eleştiri hakkı’ kapsamında kişisel düşüncesi olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Bolaç, tweetin hakaret suçunu oluşturmayacağını belirterek Atay hakkında takipsizlik kararı verilmesi gerektiğini savundu. Atay ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.