İstanbul’da Opera Rüzgârı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
  Devlet Opera ve Balesi 8. Uluslararası Opera Festivali yarın başlıyor. İki hafta sürecek festival, Yekta Kara’nın sahneye koyduğu W. A. Mozart’ın ünlü eseri “Saraydan Kız Kaçırma” operası ile başlayacak.

Yapıt, Mozart’ın Türk- Osmanlı yaşayışından ve müziğinden etkilenerek bestelediği neşeli müzikleri, Almanca, Türkçe şarkıları, diyalogları, konusu ve dönemi yansıtan kostümlerinin mekânla uyumuyla dikkat çekiyor. Festival programında daha önce de yer alan yapıt 14- 15 Haziran’da da Çinili Köşk’ün de bulunduğu İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde sahnelenecek. Operanın orkestra şefi Zdravko Lazarov.

Doğumunun 100. yılında Ankara ve İstanbul Operası’nın kurucusu, Devlet Sanatçısı, rejisör, opera sanatçısı Aydın Gün festival kapsamında anılacak. Devlet Opera ve Balesi’nin 2016-2017 sanat sezonunda başlattığı ‘Opera Yıldızları Konseri” bu kez festival kapsamında İstanbul’da olacak. Orkestra Şefi Selman Ada yönetimindeki konser, Mersin ve Samsun DOB orkestrası tarafından, sopranolar Zerrin Karslı, Deniz Yetim, mezzosoprano Aylin Ateş, tenor Emrah Sözer, bas Şafak Güç, bariton Caner Akgün dünya opera repertuvarının yapıtlarından bölümlerle sahnede olacak.

Festival kapsamında 20 Haziran’da Recep Ayyılmaz rejisiyle “Macbeth” sahnelenecek. William Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Giuseppe Verdi’nin bestelediği, Macbeth’in iktidar hırsı ve kendisiyle hesaplaşmasını konu alan ünlü eseri Mersin DOB tarafından sahneleniyor. Zorlu Center Ana Tiyatroda izlenebilecek eserin Orkestra Şefi Nathalie Marin.

Festival, Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe’nin “Faust” eserine Fransız opera bestecisi Charles Gounod’nun yazdığı “Faust” operası ile sona erecek. Temsil, Rejisör Recep Ayyılmaz’ın yorumuyla, 23 Haziran’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Zorlu PSM’de sahnelenecek. Yapıtın Orkestra Şefi Roberto Gianola.

Festivalin biletleri Biletiva ile Zorlu Center gişelerden ve temsil günleri İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinden alınabilir.

Gerçek Gündem

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.