Mardin’den İstanbul’a Uzanan “Bir Mardin Hikâyesi”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Mardin Kültür Derneği’nin Sabancı Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirdiği “Tiyatro Hepimiz İçin” ve “Bir Mardin Hikâyesi” projeleri kapsamında sahnelenen oyunlar Mardin ve İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşacak. Gençlerin sahneleyeceği Federico Garcia Lorca’nın Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü oyunu 1 Haziran’da Mardin Kızıltepe’de sahnelendi ve 3 Haziran’da İstanbul Terakki Vakfı Levent Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

2015 yılında başlayan Tiyatro Hepimiz İçin projesi ve derneğin devam projesi olarak hayata geçirdiği Bir Mardin Hikâyesi kapsamında kültürlerarası öğrenme, toplumsal barış ve toplumsal cinsiyet temalı atölye ve tiyatro çalışmaları düzenlendi. Mardin Kızıltepe’den gençlerin bir araya geldiği ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ortaklığıyla hayata geçirilen projede gençlerle yıl boyunca atölye çalışmaları yürütüldü ve tiyatro oyunu sahnelemek üzere çalışmalar yapıldı.

Tiyatro Hepimiz İçin ve Bir Mardin Hikâyesi projeleri, eğitim alanında farklı disiplinleri bir araya getirerek bölgenin kültürel çoğulcu yapısıyla uyumlu ve yenilikçi çalışmalarla gençlerin ve özellikle kadınların topluma katılımlarını arttırmayı ve değişim yaratmayı hedefliyor. Projeler kapsamında gençlerle toplumsal temaların farklı eğitim modelleriyle ve tiyatro aracılığıyla nasıl ele alınabileceğine dair bir belgesel ve kitapçık hazırlandı.

Paylaş.

Yanıtla