Feza Soysal'ın Engin Alkan'ın İstifasına Dair Cevabı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Engin Alkan’ın istifasına (link) dair Feza Soysal’ın açıklamasını paylaşıyoruz:

Şahsen kişisel polemiğe girilmeyecek denli önemli bir mesele olan tiyatronun, bir kişinin iki dudağı arasında yönetilmesindense ortak akılla yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. Yönetmen, oyuncu, müzisyen Engin Alkan’ın istifa kararı beni ve tiyatrodaki tüm çalışanları üzmüştür. Aldığı bu kararı tabi ki saygıyla karşılıyor, verdiği tüm emekler için teşekkür ediyoruz. Bu olanların hepsi çok üzücü ancak bizim için yeni bir ufuk açtı. Bugün bizim sorumuz Genel Sanat Yönetmeni olmadan, birlikte üretimin yapılabileceği kamu tiyatrosu nasıl olabilir? Tüm tiyatro çalışanlarımızla bunu tartışıyoruz bugünlerde ve önümüzdeki sezonun repertuarını oluşturuyoruz. Bir kamu kurumunda bunun olmasının imkansız olduğunu söyleyenleri de Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu örneği ikna edecektir.

Nilüfer Belediyesi şimdiye dek yaptığı gibi sanat dallarına tarafsız bir şekilde destek olması kaçınılmazdır.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Salih Dündar Müftüoğlu Tarih:

    Sayın Feza Soysal’ın ‘Bir kişinin iki dudağı arasında…’ derken kast ettiği ‘bir kişi’ belediyenin ‘park ve bahçeler müdürü’ değil! Tiyatronun ‘Genel Sanat Yönetmeni’! Sayın Soysal, Nilüfer belediye Başkanı’nın yetkileri konusunda da aynı şeyi savunabilir mi? Ya da kendi yetkileri konusunda…

Yanıtla