Kayyım, Cegerxwîn Kültür Merkezi'nin Tabelasını İndirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da ünlü Kürt şairi Cegerxwîn’in isminin verildiği Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi’nin tabelası Kayapınar Belediyesi kayyımının talimatıyla indirildi. Merkeze, “15 Temmuz Millet Kültür Merkezi” ismi verileceği öğrenildi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar Belediyesi tarafından 10 Nisan 2010 tarihinde açılan Cegerxwîn Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’nin tabelası indirildi. Öğle saatlerinde vinç yardımı ile tabela söküldü. Kayyım atanmasından bir süre sonra kültür merkezinin tabelasının yanına işlenen Arapça “Kulluk etmek” anlamına gelen “waw” kelimesine ise dokunulmadı. Merkeze, “15 Temmuz Millet Kültür Merkezi” adı verileceği öğrenildi.

Kayapınar Belediye kayyımı İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın talimatıyla daha önce “Kompleksa Werzîşê Ya Amedê” tesisinin ismi “Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi” olarak değiştirilmişti. Kürtçe’ye tahammülsüzlük Kayapınar Belediyesi’ne bağlı çocukların Kürtçe eğitim gördüğü Zarokîstan Xalxalok’a da yansımıştı. Bu kreşte çalışan 14 öğretmen, 2 idareci ve 2 mutfak görevlisinin işine kayyımın talimatıyla son verilmişti.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla