22.Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen ULUSLARARASI BURSA ÇOCUK ve GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ, bu yıl 22. kez gerçekleştirilecek.

Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra, dans/müzik ağırlıklı oyunlara, kukla gösterilerine ve atölyelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını 22 yıldır aralıksız Bursa’da buluşturuyor.

Festival, 25 – 30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye, Romanya, Ukrayna, İtalya, Fransa, Polonya, Bulgaristan ve Rusya’dan gelen topluluklar çocuk ve gençlerle buluşacak. Festivalde sahne alacak topluluklar, Ahmet Ö. ERDÖNMEZ Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri, Dr. Bülent SEZGİN ASSITEJ Türkiye Başkan Yardımcısı, Gülden ATEŞ ASSITEJ Üyesi, Haluk YÜCE ASSITEJ Türkiye Başkanı, Nihal KUYUMCU. Doç. Dr., Özer TUNCA Yönetmen, Özgehan UŞTUK ASSITEJ Üyesi ve Eleştirmen Yetkin YÜKSEL’den oluşan “Sanat Kurulu” tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi.

6 gün süre ile katılımcı topluluk gösterilerinin yanı sıra, atölye çalışmalarının da yer alacağı festivalde oyunlar; Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu, Merinos AKKM Orhangazi Salonu, Akpınar Kültür Merkezi, Adile Naşit Sahnesi, Bursa Akademik Odalar Birliği Sahnesi, Konak Kültür Merkezi, BKSTV Atölye Salonu, Ördekli Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Sahnesi, Merinos AKKM Göç Müzesi Sahnesi’nde ve bu sahnelerin bulunduğu merkez ilçeler dışındaki 14 ilçede izlenime sunulacaktır.

TÜM OYUNLAR VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI  ÜCRETSİZ OLARAK izlenime sunulacak.

 

Paylaş.

Yanıtla