AKbank Sanat'ta Dans Gösterisi- Life's Lines

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Program kapsamında, eSKay Sanat Kolektifi’ne ait dans performansı “Life’s Lines”, Avrupa prömiyerini 29 Eylül tarihinde Atelier Muse iş birliğiyle Akbank Sanat’ta gerçekleştirecek.
Türkiye’nin hareket odaklı ilk sanatçı residans programı Atelier Muse Find Your Calling İstanbul kapsamında, eSKay Sanat Kolektifi’nden Amerikalı dansçı Kelly Flansburg ve müzisyen Carey Clayton’ı Akbank Sanat iş birliği ile İstanbul’da ağırlıyor.
Atelier Muse Find Your Calling Residency Programı; başta çağdaş dans, performans ve yeni medya olmak üzere yazarlık disiplinini de kapsayan bir araştırma, üretim ve topluluk alanı olarak İstanbul’un süregelen dönüşümünün ve yaşayan yapısının merkezinde uluslararası bir sanatçı ağırlama programı olarak hayata geçiyor. Programdaki sanatçı projeleri, 2017 sonbahar dönemi teması “Find Your Calling Istanbul” etrafında sanatçıların ve projelerinin özel ihtiyaç ve özgün karakterlerine göre özel olarak ele alınıyor. Program, dünyanın en önemli metropolleri arasında yer alan İstanbul’un dönüşümlere en çok şahit olduğu dönemde, dünya sanatçılarının da bu dönüşüme ortaklık etmesini amaç edinerek hayata geçiriliyor.
Program kapsamında, eSKay Sanat Kolektifi’ne ait dans performansı “Life’s Lines“, Avrupa Prömiyeri’ni 29 Eylül tarihinde Atelier Muse iş birliğiyle Akbank Sanat‘ta gerçekleştirecek. Sanatçılara Türkiye’den dansçılar; Diğdem Girici, Ezgi Çanaklı, Melisa Uzun, Sevgi Umut ve Gamza Buğdacı eşlik ediyor.
“Life’s Lines” hareketin ve en basit formuyla müziğin bir keşfi. Hayatın içinde vücudumuzla, diğer insanlarla çizdiğimiz çizgiler ve sokakta yürürken çizdiğimiz desenler. Bu çalışma her gün yarattığımız hareketin iniş ve çıkışlarına odaklanıyor. Sokağın aşağısına yürümek, kahve almak, arkadaşlarımızla konuşurken oluşan jestlerimiz, mimiklerimiz, başkalarıyla kurduğumuz ilişki sırasında bedenimizin verdiği doğal tepkiler. Bu hareketlilik aynı yolculuğa çıkan müzikle eşleşiyor. Dışarıda duyduğumuz ses ve müzikleri kullanmak, sokakta ya da evde bir nota yaratmak, yarattığımız hareketi desteklemek ve renklendirmek için en iyi yöntem.
Kelly Flansburg: Kariyerine balerin ve modern dansçı olarak başlayan Kelly Flansburg, dans terapisine odaklanarak terapide yaratıcı sanatlar eğitimi aldı. Bryce Dance Company ve Jinah Parker’s “Project : SHE” de dansçı olarak görev aldığı gibi bağımsız dansçı olarak da kariyerine devam etti. Serüvenine şu sıralar Williamsburg Hareket ve Sanat Merkezi’nde eğitmen sanatçı ve Steffi Nossen Dans Okulunda Modern Core eğitmeni olarak devam ediyor. Günümüzün toplumsal konularını dansla ifade etmek ve farklı kültürlerle dans tutkusunu paylaşmak üzere Find Your Calling Istanbul Residency Programı’nda yer alıyor.
Carey Clayton: Miami Üniversitesi’nde müzik performans eğitimini tamamladıktan sonra “Great Good Fine Ok”, “David Wax Museum”, “Carbon Mirage”, “Mary AKpa” ve “Ian Abel” gibi birçok müzik grubuyla çalıştı. Müzik yapımcısı ve müzisyen kimliğiyle Kelly Flansburg’e eşlik edecek.
Atelier Muse
Yaratıcı ve yenilikçi yöntem ve projeleri ile Türkiye’de sanat alanında ilklere imza atan; çağdaş dans, performans, yeni medya sanatları ve yazarlık odağıyla pazarlama ve sanat danışmanlığı veren Atelier Muse, özel ve kamu sektörleri, sivil toplum kuruluşları ve sanat dünyası arasında bir araştırma, buluşma ve birlikte üretme alanı olarak Müge Olacak tarafından kurulmuş ve çalışmalarını sürdürmektedir.
Atelier Muse, birlikte ürettiği iş ortakları ile, özgün projeleri, Türkiye’de ve global olarak daha geniş kitlelere ulaştırmak üzere bir misyon üstlenerek kişi veya kurumların karakterine özgün, butik projeler üretmektedir. Bu doğrultuda üretilen projelerin, özellikle araştırmaya dayalı, sosyal etki ve etkileşimi ön plana alan, hayatta var olmanın sorumluluğunu aktif bir şekilde üstlenerek ve paylaşarak hayata geçirilir.
İletişim
Gülnur Sevinç
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.