BBT, Yeni Sezona Hazır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bakırköy Belediye Tiyatroları özgürlük, dayanışma, sevmek, insan, vicdan, öteki gibi alt başlıklarla sezon tanıtımını sürdürüyor.

Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) bu sezon “bir sorun mu var?” hashtag’i ile sosyal medya tanıtımlarına başladı. Özgürlük, dayanışma, sevmek, insan, vicdan, öteki gibi alt başlıklarla sezon tanıtımını sürdürüyor. Bu kelimeler aracılığıyla bugün tüm dünyaya hâkim olan tekinsiz atmosfere dikkat çekilirken bir yandan da sezon repertuvarına dair ipuçları veriliyor.

Evrensel’in haberine göre, BBT’de seçimle göreve gelen Alican Yücesoy’un Genel Sanat Yönetmenliği’nde çalışan genç ekip, üçüncü sezonunda da seyirciye yenilikçi bir repertuvar sunuyor. Ülkede ve dünyada olanlara duyarlı, zamanın ruhuna tiyatro yoluyla tepki veren bir sanat politikası izlemeyi amaçlayan BBT’de, yeni metinler ve güncelle ilişkisini canlı tutan içerikler göze çarpıyor. Bu sezon sahnelenen oyunların tümü İstanbul’da ilk kez seyirci ile buluşacak.

‘KARDEŞLERİMİ ARIYORUM’ VE SHERLOCK HAMİD

Politik olana yeni bir dil kazandıran Jonas Hassen Khemiri’nin ‘Kardeşlerimi Arıyorum’ isimli oyunu Ekim ayında prömiyer yapacak. Almanya’daki rejileri ile tanınan Caner Akdeniz’in yönettiği oyunda; günümüzde metropolleri saran şehir terörü yenilikçi ve dinamik bir söylem ile ele alınıyor Ahmet Sami Özbudak’ın, Bakırköy semtinden ilham alarak yazım sürecine başladığı ‘Sherlock Hamid’ deEkim ayında prömiyer yapacak oyunlar arasında. İstibdat döneminde geçen müzikli oyun; dönemin baskı atmosferi içinde renkli karakterleri ile bir cinayetin izini sürüyor. Polisiye türüne göz kırpan Sherlock Hamid’i son yıllarda alternatif tiyatrolarda başarılı oyunlara imza atan genç yönetmen Berfin Zenderlioğlu yönetiyor.

KASIM VE ARALIKTA 3 OYUN BİRDEN

İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Kasım ayında prömiyer yapacak olan ‘Seni Seviyorum Türkiye’ değişen koşulların içinde ülkeye dair hoşnutsuzlukları olanların aidiyet ile kurdukları ilişkiyi sorguluyor. Kalanların ve bir ülkeyi sevmeye çabalayanların hikâyesini anlatan oyunun yazarı Ceren Ercan, yönetmeni ise Yelda Baskın. Emrah Eren’in proje tasarımını, Çiğdem Erken’in müzik direktörlüğünü üstlendiği ‘Cıngıllı’, Aralık ayında seyirci ile buluşacak. Eren’in tematik konser olarak tanımladığı proje; yerli müzikallerimizden örnekleri Türkiye tarihi ile iç içe geçirerek seyirciye keyifli bir seyirlik sunuyor.

Geçtiğimiz sezon Avrupa’da pek çok farklı tiyatro tarafından sahnelenen Ferdinand von Schirach’ın ‘Terör’ isimli oyunu İstanbul’da ilk kez BBT’de sahnelenecek. Oyun; bugünün dünyasında devlet ve insan arasındaki ilişkiyi hukuk açısından tartışmaya açıyor. İnteraktif bir yapısı olan oyunda; yakın zaman önce gerçekleşen bir uçak kaçırma girişimi ekseninde pek çok güncel soru masaya yatırılıyor. Terör’ü; yenilikçi ‘Gülünç Karanlık’ rejisi ile BBT seyircisinin dikkatini çeken Nurkan Erpulat yönetiyor.

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Çocuk tiyatrosunda yeni bir dil arayışını önemseyen BBT, bu sezon Özer Tunca’nın ‘Otobüs Durağında Üç Bencil’ oyununu Burak Dur’un özgün rejisi ile seyirci ile buluşturuyor.
Geçtiğimiz sezonlardan devam eden oyunlar ise şöyle; William Shakespeare’in yazdığı, Tim Supple’ın yönettiği ‘Yanlışlıklar Komedyası’, İnci Aral’ın eserinden Emrah Eren’in uyarlayıp yönettiği ‘Kıran Resimleri’, Jean Genet’nin yazdığı, Oğuz Utku Güneş’in yönettiği ‘Hizmetçiler’ ve Wolfram Lotz’un yazdığı, Nurkan Erpulat’ın yönettiği ‘Gülünç Karanlık’. Ekip sezon boyunca pek çok sürpriz etkinliğe dair çalışmalarını da sürdürüyor. Uluslararası alandaki ortaklıklarla sahnesini yeni deneyimlere açık tutarak içeriğini daha da genişletmeyi hedefliyor.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.