Tiyatro Araf, Turneye Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman’da tiyatro faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Araf, Kürtçe olarak sahnelediği Gogol’un Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu ile turneyle giriyor.

Batman’da tiyatro faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Araf, Gogol’un Bir Delinin Hatıra Defteri’ni Kürtçe oynuyor. Geçen iki sezon boyunca Türkiye’nin birçok merkezinde sahnelenen oyun, yeni sezona da turneyle giriyor. Bugüne dek en çok oynanan tek kişilik gösterilerin başında gelen Bir Delinin Hatıra Defteri’nin Kürtçe yorumunda yönetmenliği Miheme Porgebol yaparken, Genel Sanat Yönetmenliğini de Murad Korkmaz üstlendi. Oyuncu Tuncay Özel ise Poprişçin karakterini canlandırıyor. Tiyatro Araf, turne kapsamında 13 ve 15 Eylül’de  Tiyatro Küp’de seyircilerle buluşacak.

GALAXY DE TURNE KAPSAMINDA

Bünyesinde farklı sahne sanatlarını da barındıran Tiyatro Araf, Japon dans ustası Takayoshi Sakabe’yle yaptıkları projelerini de İstanbul’da seyirciyle buluşturacak. Yönetmenliğini ve koreografisini Takayoshi Sakabe’nin yaptığı GALAXY adlı Butoh dans performansı da yine bu turne kapsamında İstanbul’da olacak. Murad Korkmaz ve Takayoshi Sakabe’nin performanslarını sahneleyeceği etkinlik ise 12 ve 14 Eylül tarihlerinde, saat 20.00’da Tiyatro Küp sahnesinde olacak.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.