Çevre Bakanı: Çiçek Böcek, Sanat, Aktivite Yapmayın; Öncelik Kentsel Dönüşüm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yılda 500 bin yeni konut hedeflediklerini belirterek, “Şehirlerin canına okumuşuz. 1999 öncesinde yapılan riskli yapıların hepsi bir an önce değiştirilmeli. Bunu yapacak gücümüz var” dedi.

Özhaseki belediye başkanlarına “Birçok belediye başkanı dışarıda çiçek böcek, sanat, sanatçı, kültür aktivite, arkadaşlar yapmayın. Eyvallah çiçeğe ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var, sanatçı da gelsin hepsi başımızın üstünde ama ilk işimiz kentsel dönüşüm” diye seslendi.

Türkiye’nin bir açık hava müzesi gibi olduğunu, ancak yeterince korunamadığını söyleyen Özhaseki, “Cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Ama kurmuş olduğumuz şehirler için bir isim takmak gerekse ‘arabesk medeniyeti’ desek doğru olur. En küçük şehirlerde bile 100 katlı gökdelen, yanında bir gecekondu. Tarihi eserlerin bulunduğu yerleri biraz koruyabilsek, herhalde çok daha uygun bir şehir ortaya çıkarırdık. Bilinçsizlikle şehirlerin canına okumuşuz. Mimar Sinan’ın yaptığı hamamı ‘imar geliyor’ diye yıkmışız. Günümüzde birçok gecekondu çıktı. Kimliksiz şehirlere sahip olduk” diye konuştu.

T24

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.