Danimarka-Türkiye Sanatsal Buluşması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye ve Danimarka arasında, çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında yıllardır süregelen işbirliğini pekiştirmeyi ve iletişim ağını genişletmeyi amaçlayan etkinlikler başladı.

22-26 Ekim 2017 tarihleri arasında Assitej Türkiye ve Assitej Danimarka’nın, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın katkılarıyla organize ettiği sanatsal buluşma Bursa’da gerçekleştirildi. Etkinliklerle ilgili bilgiler veren Assitej Türkiye Genel Sekreteri Bilge Serdar, “Projenin temel hedefi uzun yıllardır devam eden Danimarka ve Türkiye arasında çocuk ve gençlik tiyatrosu alanındaki işbirliğini pekiştirmek, netleştirmek ve güçlendirmek. 2-3 sene önce böyle bir fikirle yola çıktık. Bugün de bu projeyi gerçekleştirdik. Bugün ilk oyunumuzu sahneledik. İlk oyun Türkiye-Danimarka ortaklaşa çalışılan bir oyundu. Onun dışında Türkiye ve Danimarka’dan oyunlar var. Türkiye ve Danimarka’dan tiyatro ekipleri kendi oyunlarını, yaptıkları çalışmaları tanıtacaklar” dedi. Serdar, etkinliklerin tümünün ücretsiz olduğunu kaydetti.

Haberin devamı ve fotolar için tıklayınız: http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-danimarka-sanatsal-bulusmasi-bursada-40619887

Ayrıca etkinlikle ilgili yayınlanan videoyu https://www.youtube.com/watch?v=OI9HQtPW3Tg linkinden izleyebilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla