“SÖZ” İkinci Kat'ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +
  Taktığımız maskelerin altında yatan gerçekliği vurgulayan ve bu gerçeklik ağır  olsa da; bizim için gerekli olduğunu savunan bir oyun.

Serkan Karabayır’ın yazdığı Şan Bingöl’ün oynadığı “SÖZ” bizi geçmiş ile gelecek arasında bağları birbirine karışmış bir insanın zihninde yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon, farklı sahnelerde seyrcisi ile buluşan “SÖZ” bu sezon her pazartesi, İkinci Kat’ta… Oyun, pişmanlıkları, hayal ettikleri, korkuları, arzuları, bastırdıkları, kâbusları ve yalnızlığı ile hepimizin içinden bir ses ile bizi zamansız ve mekânsız bir insanın hikâyesine davet ediyor.

Oyun hakkında

“Çok önce değil. Dün gibi. Aralarındaydım. Ve boğuluyordum. Bunu daha önce demiş miydim? Nefes alışverişim düzensizdi, sınırda tuttuğum dayanma gücüm tükenmiş ve tüm ruhum ele geçirilmiş gibiydi. Çok mu dramatik oldu. Aslında düşününce bu, sizin sorununuz değil. Hiçbir zaman sizin sorununuz olmadı.” SÖZ, varoluşçu yaklaşım ile yazılmış bir metin. Taktığımız maskelerin altında yatan gerçekliği vurgulayan ve bu gerçeklik ile yüzleşmek ağır olsa da; kendimizi anlamlandırabilmemiz için gerekli olduğunu savunan bir oyun. Oyunun yönetmeni Serkan Karabayır’ ın “21yy. Tiyatrosuna Bakış” sözüyle açımladığı “SÖZ” oyunu Sanem Soğukpınar ile birlikte kaleme alınmış tek kişilik deneysel bir performans çalışması.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.