ATTA Uluslararası Çocuk Sanat Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çocukların kültür ve sanata erişim ve kaliteli zaman geçirme haklarından yola çıkan Uluslararası Atta Çocuk Sanat Festivali’nin ilki geçen yıl İstanbul’da yapılmıştı. Her yaştan İstanbullu çocuğun coşkulu katılımıyla gerçekleşen festivalde bu yıl da, İspanya, Litvanya, Hollanda ve Türkiye’den pek çok sanatçı, çocuklar için performanslarını sergileyecek, atölyeler yapacaklar.

Türkiyenin çok sayıda disiplini kendi bünyesinde toplayan ilk ve tek uluslararası çocuk sanat festivali ATTA, bu yıl, İspanya’dan kısa animasyon film gösterimine de bir bölüm ayırdı. Hollanda’dan da İngilizce “resimlerle interaktif hikaye anlatımı” atölyesinin gerçekleştirileceği ATTA Festival’de ayrıca İstanbul Tiyatro Festivali işbirliği ile çocuklara yönelik çalışan sanatçıların, öğretmenlerin, çocuk ve ebeveynlerinin katılımına açık “Avrupa ve Türkiye’de çocuklar için Kültür Sanat” konulu bir de söyleşi bulunuyor.

Hakan Silahsızoğlu’nun kurucusu olduğu Atta Festival’e bu yıl UNIQ İstanbul, Kozyatağı (Kozzy) Kültür Merkezi, MSGSÜ Şebnem Selışık Aksan Sahnesi, Hisar Okulları Kültür Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, İngiliz Tarabya Okulları, Salon İKSV ve Tan Sağtürk Akademi ev sahipliği yapacak.

Performanslar

Ipad’lerin masumiyetini sorgulatan, kendi çocukluk anılarındaki göçü anlatan, miniklerin dünyasına puzzle’larla ışık tutan,seslerin mırıltılarına kulak veren eğlenceli gösterileriyle ve performanslarıyla Avrupa’dan pek çok sanatçı, festival için İstanbul’da olacak.

Haberin devamı için https://www.cnnturk.com/kultur-sanat/uluslararasi-atta-cocuk-sanat-festivali-yarin-basliyor tıklayın.

CNN TÜRK

Paylaş.

Yanıtla