Shakespeare Komedisi: Bir Yaz Gecesi Rüyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

William Shakespeare‘in yazdığı, Aleksandar Popovski‘nin yönettiği ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ 2014 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahneleniyordu. 2013 yılında yaptığı açıklamalar sebep gösterilerek Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyuncularından Levent üzümcü 2015’te Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildi. Üzümcü’nün ardından, oyun ekibinden Arda Aydın da Ohal kapsamında açığa alınan isimlerden olmuştu. Şehir Tiyatroları ile ilişiği kesilen oyuncular bir araya geldiler ve Bir Yaz Gecesi Rüyası’nı tekrar tiyatroseverlerle buluşturdular.

Yapımcılığını Arda Aydın’ın yaptığı oyunun yönetmeni yine Aleksandar Popovski oldu. Oyunun kadrosunda, Sezai Aydın, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Arda Aydın, Özgün Akakça, Pınar Tuncegil, İlham Erdoğan, Ali Bal, Sena Yıldız, Canberk Gültekin, Ayşen Baransel, Sertan Müsellim, Furkan Öncü, Anıl Altınöz, Mustafa Polat, Gürkan Başbuğ, Şaziye Özlem Turan, Dilek Ünal, Süleyman Demirkol var.

Bir Yaz Gecesi Rüyası, Aleksandar Popovski’nin yönetmenliğinde adeta kendi rüyasına dönüşmüş. Shakespeare’in yazdığı rüyayı kendi biçimlendirdiğinde ortaya çıkan oyun, Titania, Oberon, Puck ve Orman Perileri’nden bağımsız iki farklı çizgide ilerliyor; aşıklar ve esnaflar. Bu karakterler tekstin orijinal halinde çok baskın ve belirgin değillerken, Popovski rejisinde üçgenin tamamlayıcıları oluyor. Sıradanlığa hiçbir şekilde müsaade etmeyen sahne tasarımıyla da Sven Jonke, Theseus’un düğün şenlikleriyle başlayan müthiş rüyayı yine sürpriz bir şekilde finallendiriyor.

9 Kasım akşamı UNIQHALL’da gerçekleştirilen ilk gösterimin biletleri çok önceden tükenmişti. Oyunun sonraki temsillerine de ilgi çok yoğun. Bir Yaz Gecesi Rüyası, 16 Kasım’da Ankara, 21 Kasım’da İstanbul UNIQHALL’de, 29 Kasım’da ise İzmir’de sahnelenecek.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.