Mardin Festivaline Destek Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hayal Perdesi, bol ödüllü “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz” oyununu Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali yararına oynuyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla Fulya Sanat Merkezi’nde sahnelenecek oyun, 27 Aralık, saat 20.00’de seyircileriyle buluşacak.

Hayal Perdesi sanat yönetmeni Selin İşcan ve Avrupa’nın önemli yönetmenlerinden Aleksandar Popovski önderliğinde hayata geçen, Hayal Perdesi’nin ilk yapımı Boris Vian’ın en şöhretli ve son oyunu “İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz”, Türkiye’nin yanı sıra; İskoçya, Fransa, İtalya, Almanya, Makedonya ve Kıbrıs’ta temsiller yaptı. Hayal Perdesi, 2016 yılında dünyaca ünlü Avignon Off Festivali’ne katıldı. “İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz”, yine 2016’da dünyanın en büyük sanat festivali olan 69. Edinburgh Fringe Festivali’nde, Edinburgh Fransa Konsolosluğu bünyesinde, Edinburgh Fransız Kültür Enstitüsü’nün programında 2 hafta boyunca festival izleyicisiyle buluştu.

Oyunun kadrosunda; ödüllü oyuncular Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan ve Nihat Alptekin’in yanı sıra, genç kuşağın dikkat çeken isimlerinden Tuba Karabey ve Dilhan Naz Özgülüş bulunuyor.

Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali, 2009 yılından bu yana Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED) tarafından düzenlenmektedir. Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek cocuk ve gençlik tiyatro festivali olma niteliğini taşıyan ve ilk iki yıl aldığı desteklerle çok sayıda çocuğa ve gence ulaşarak, ciddi bir ivme kazanan festival, sonraki yıllarda bölgedeki sıkıntılı süreçlerle birlikte zorluklarla karşılaşmaya başladı. Bugüne kadar; 87.450 çocuk ve genç izleyiciyle buluşan, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, yabancı elçilikler, çeşitli kurum ve kuruluşun desteği; gönüllü, özverili kişisel çabalarla gerçekleşmiş olan festivalde, sonraki süreçte, yol alabilmek ve zorlukların üstesinden gelebilmek için; DRASED, tiyatro topluluklarına destek çağrısında bulundu.

Zorlukların üstesinden gelebilmesi, yerleşik tiyatronun olmadığı Mardin’de, çocukların tiyatrodan, tiyatro kültüründen mahrum bırakılmaması, yılda bir kez de olsa festival aracılığıyla 8 gün süresince, ücretsiz olarak; Ulusal ve Uluslararası nitelikli tiyatro oyunlarıyla buluşturulması, bölge çocuk ve gençleri açısından önem arz etmektedir.

Yerleşik tiyatronun olmadığı Mardin’de, çocukların tiyatrodan, tiyatro kültüründen mahrum bırakılmaması, yılda bir kez de olsa festival aracılığıyla 8 gün süresince, ücretsiz olarak; Ulusal ve Uluslararası nitelikli tiyatro oyunlarıyla buluşturulması için bu destek çağrısına uyan tiyatro toplulukları, oyunlarını önümüzdeki aylarda Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali yararına oynamayı sürdürecek.

Saygılarımızla

Nurhan Öktem

DRASED Yönetim Kurulu Başkanı

Paylaş.

Yanıtla