Tiyatro Mencel 4 Aralık’ta Perde Açacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van’da bir grup oyuncu, Tiyatro Mencel ismi altında bir araya geldi. Oyuncuların, Aydın Perihan İş Merkezinde hazırladıkları tiyatro salonu kapılarını 4 Aralık tarihinde seyirciler için açacak. Her kesimin tiyatroya ulaşabilmesi için çalışan tiyatro, ağırlıklı olarak Kürtçe oyunlar sergileyecek.

“Kürtçe Tiyatroya İhtiyaç Var”

Bölgede Kürt tiyatrosunu geliştirme ve toplumla buluşturma hedefiyle tiyatro salonunu açtıklarını dile getiren Mencel Tiyatro oyuncularından Ferhat Aslan, alternatif sanat grubu olarak sanatlarını icra edeceklerini söyledi.

Oyunlarının ağırlıklı olarak Kürtçe sergileneceğini belirten Aslan, toplumun Kürtçe oyunlara ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek, “Ağırlıklı Kürtçe olmasının yanında diğer dillere de yer vereceğiz” dedi.

Hiçbir yerden ödenek almadan özel bir tiyatro olarak yola çıktıklarını dile getiren Aslan, “Toplumun en ihtiyaç duyduğu sanat aktivitelerinden olan tiyatro ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamak gibi hedefimiz var” diye konuştu.

“Amacımız Her Kesim ile Sanatı Buluşturmak”

Bilet fiyatlarının düşük tutulacağını aktaran Aslan, “Genelde tiyatroya gelen kişilerin biletlerin pahalı olmasına dönük itirazları oluyor. Ondan dolayı da en makul ücretlendirmeyi yapacağız. Amacımız biraz da her kesimi sanat ile buluşturmaktır” dedi.

Alternatif sanat denildiğinde, bu sanatın tüm kesimlere hitap etmesinin önemli olduğunu söyleyen Aslan, “Bu anlayış ve yaklaşımla yola çıkıyoruz. Alternatif sanat üretmedikten sonra diğer tiyatro salonlarından bir farkımız olmayacak. Halkımızdan da özellikle Kürtçe oyunları izlemeye gelmelerini ve sanatımıza katkı sunmalarını bekliyoruz” diye konuştu. Aslan, salonlarında oyunların yanında çocuk tiyatrosu ve çeşitli dans kurslarının da verileceğini söyledi.

Açılışı 4 Aralık’ta yapılacak olan tiyatronun programı şöyle: 4-5 Aralık saat 18.00 Mala Bernarda Alba. 5 Aralık saat: 20.00 Dawiya Dawî. 6-7 Aralık saat:18.00 Wê Hesab Neyê Dayîn. 8-9 Aralık saat:18.00 Berû. 10 Aralık saat: 18.00 Enstrümantal konser.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.