‘Kelebekler’ Filmine Büyük Jüri Ödülü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ABD’nin bağımsız sinema festivali Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Büyük Jüri Özel Ödülü, Tolga Karaçelik’in yönettiği “Kelebekler” filmine verildi.

ABD’nin Utah eyaletinde, cumartesi gecesi Sundance Enstitüsü tarafından düzenlenen Sundance Film Festivali ödül töreninde, bir ödül de Türkiye’ye geldi. ABD’li aktör Robert Redford’un kurucusu olduğu enstitünün dünya sineması kategorisindeki Büyük Jüri Özel Ödülü Tolga Karaçelik’in yönettiği “Kelebekler” (Butterflies) filmine verildi.

Film, babalarını arayan kardeşlerin hikayesini anlatıyor. Filmin yapımcılığını Tolga Karaçelik ile birlikte Diloy Gülün ve Metin Anter yapıyor. Filmde, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Ercan Kesal gibi isimler rol alıyor.

DÖRT KATEGORİDE ÖDÜL

Bağımsız eserlerin ve belgesellerin yarıştığı festivalde, Büyük Jüri Özel Ödülü dört kategoride veriliyor. Amerikan sineması kategorisinde Büyük Jüri Özel Ödülü’ne, bir muhafazakar ailenin eşcinsel dönüşüm kliniğine gönderdiği genç kızlarının hikayesini anlatan  “The Miseducation of Cameron Post” filmi layık görüldü.

Amerikan sineması belgesel kategorisinde ise Büyük Jüri Özel Ödülü “Kailash” adlı yapıma verildi. Dünya sinemasında aynı ödül  “Of Father and Sons” adlı belgesele gitti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel

 

Paylaş.

Yanıtla