Münir Özkul Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Önce kimse inanmadı… İnanmak istemedi ya da… Sinema ve tiyatromuzun benzersiz yeteneklerinden, usta aktör Münir Özkul’un daha önce de hayatını kaybettiği haberleri yayılmış, ama koca yürekli ‘Yaşar Usta’ ya da ‘Mahmut Hoca’ her defasında “Ben buradayım” diyerek söylentileri boşa çıkarmıştı. Ne yazık ki bu kez haberler doğruydu… Ne kadar inanmak istemesek de kaybettik Münir Özkul’u.

Münir Özkul, 2003 yılından beri “demans” ve “KOAH” hastalığı ile mücadele ediyordu.

Münir Özkul için 7 Ocak’ta saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Evinin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güner Özkul, ‘Uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle bugüne hazırlanmış olduk. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a tedavi sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadığı, yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum.’

‘GİDİŞİ ÇOK ANİ OLDU’

Münir Özkul’un cenazesi öğleden sonra Cihangir’deki evinden alınarak morga götürüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan Özkul’un kızı Güner Özkul’un babasının cenazesine duygu dolu bakışı dikkat çekti. Güner Özkul, usta sanatçının pazar günü öğle namazına müteakip Teşvikiye Cami’inde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi. Özkul basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Gidişi çok ani oldu. 11.25’de hayatını kaybetti. Pazar günü Muhsin Ertuğrul’da tören yapılacak ardından Teşvikiye’de cenaze namazı olacak. Son nefesini verirken sesini duydum. Babam için Beyoğlu Tiyatrosu’nda bir tören daha yapılacak. Bu töreni Ferhan Şensoy yönetecek, Ferhan Şensoy beni aradı, kendisi şuan yeni bir ameliyattan çıkmış, o yüzden cenazeye gelemiyor ama “Ortaoyuncular” olarak Beyoğlu Ortaoyuncular sahnesinde bir anma töreni yapacaklarını söyledi. Bu tören 14 Mart’ta olacak. Kültür bakanımız aradı, herkese teşekkür ediyoruz bizimle birlikte oldukları için” dedi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla