Pembe Hayat Kuirfest Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pembe Hayat KuirFest, 27-28 Ocak tarihleri arasında kuir yapımları izleyiciyle buluşturacak.

Pembe Hayat KuirFest, 27-28 Ocak tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından kuir yapımları İstanbullu izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan festival, film gösterimleri başta olmak üzere pek çok aktiviteyi bir araya getiren programıyla LGBTİ’lere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekiyor. KuirFest, LGBTİ hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı ve bir arada olma kültürünü pekiştirmeyi amaçlıyor.

Festival bu yıl, dünyanın her köşesinden filmlerin yanı sıra internet dizileri, atölyeler, söyleşi, ve panellerin olduğu bir program sunuyor. Dünya festivallerinden ödüllü, uzun metraj kurmaca filmler ve belgeseller, sinema tarihinin yönünü değiştiren kült yapımlar ve kısa film seçkileriyle kimlik, ırk, aşk, dostluk, aile, ayrımcılık, direniş, sanat, dönüşüm gibi gündemdeki konuları tartışmaya açıyor.

Pembe Hayat KuirFest’in film gösterimleri ve söyleşileri bu yıl İstanbul’da Kadıköy Belediyesinin ev sahipliğinde, Tasarım Atölyesi Kadıköy ve İDEA Kadıköy’de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Evrensel 

Paylaş.

Yanıtla