Tiyatroma Dokunma!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Barış Atay’ın sahnelediği “Sadece Diktatör” adlı oyunun son günlerde üst üste engellemelerle karşılaşması üzerine Kadıköy Tiyatroları Platformu bir bildiri yayımladı. “Üretimlerimize yasak koymaya çalışanlar bilmelidirler ki: Oyunlarımız meşrudur!” denen bildiride şu ifadelere yer verildi:

Oyunlarımız meşrudur

“Üç yıldır yurtiçi ve yurtdışında 160’a yakın gösterim yapmış ve yaklaşık 40 bin seyirciye ulaşmış bir oyun karşısında gösterilen bu tavır bizler için hiç yabancı değildir. Ülkemiz tiyatro tarihinde defalarca kez denenen ve geri püskürtülen bu girişim bize yabancı gelmediği gibi yüzyıllar boyunca hiçbir baskıya, engellemeye, yasağa boyun eğmemiş tiyatronun ve sanatçılarının takınacağı tutum da kimseye yabancı gelmemelidir. Üretimlerimize yasak koymaya çalışanlar bilmelidirler ki: Oyunlarımız meşrudur!”

Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun kaleme aldığı bildirinin son paragrafı ise şöyle: “Yalnızca ülkemizde değil dünyada da tiyatro tarihi engelleme girişimleri ve yasaklarla doludur. Bugün o yasakları koyanlardan, keyfi engellemeler yapan görevlilerden hiçbirinin adı kalmadı ancak tiyatro yaşıyor. Bu bereketli topraklar çok değerli aydınlar, sanatçılar, ustalar yetiştirmiş ve türlü engellemelere rağmen de yetiştirmeye devam edecektir. Biz gücümüzü köklü geleneğimizden, her zaman destekçimiz olan seyircilerimizden alıyoruz ve duyuruyoruz:

“Sadece Diktatör” oyunu ile yasaklanmak istenen diğer oyunlara mekânlarımızın kapıları ardına dek açıktır! Engellendi mi? Her bir sokak, her bir köşebaşı ve meydan bizler için oyun alanıdır! Tiyatroma dokunma! Yaşasın tiyatro!”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla