9. Ayvalık Tiyatro Festivali Başvuruları Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

9.Ayvalık Tiyatro Festivali Başvuruları İçin Katılım Koşulları;

1- Festivale yapılan müracaatların ön değerlendirmesinde istenen belge ve dokümanlar başvuru formunda belirtilmiştir. Başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı, formda istenen belge ve dokümanlar son başvuru tarihine kadar başvuru adresine gönderilmiş olmalıdır.

2- Başvuru formu ve katılım koşulları şartnamesi tiyatro gurup sorumlusu tarafından imzalanacaktır. İmzasız olan, eksik bilgi ve belgelerin bulunduğu başvurular kabul edilmez

3- Festivale katılacak tiyatro eserlerinin, Türk ve Dünya edebiyatı yazarlarına ait olması tercih edilir, bu kapsamda olmayan eserlerin müracaatları seçici kurulun onayından geçmelidir.

4- Gösterime seçilen oyunların Telif Hakları Yasasına göre tüm sorumlulukları tiyatro gurubunun yetkilisine veya o guruba aittir. Bu konuda oluşabilecek uyuşmazlıklardan Festival Yürütme Kurulu sorumlu tutulamaz.

5- Tüm ekip sayısı (oyuncu, yönetmen, teknik personel, şoför vb…) 15 kişiyi geçmeyecektir. Bu sayının üzerine çıkan taleplerde ekipler fazla kişilerin konaklama ve ağırlamasını kendisi karşılamayı kabul eder.

6- Başvuru işlemlerin tamamlanması için, başvuru formunun, şartnamenin ve gerekli belgelerin festival son başvuru tarihi 1 Mart 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar festival adresine ulaşması gerekmektedir.

7- Üniversite ve okul tiyatrolarının festivale müracaatları bağlı bulundukları resmi makamın izniyle yapılması zorunludur. Bu izin belgesini tiyatro gurubu kendisi alır. Bu konuda yardımcı olmak adına istekte bulunan guruplara festival daveti yazısı iletilebilir.

8- Gruplar, oyunları ile ilgili her türlü dekor, kostüm, aksesuar, sis makinesi, projeksiyon vb. yardımcı malzemeleri yanlarında bulunduracaktır. Festival Yürütme Kurulu, bu malzemeleri sağlamakla yükümlü değildir.

9- Tarafımızdan oluşturulan Seçici Kurulca müracaatların değerlendirmesi yapılacak ve iyi hazırlanmış, tiyatro sanatının özelliklerini taşıyan, oyunların festivalimize katılmaları sağlanacaktır.

10- Seçici Kurul tarafından değerlendirmeye alınacak başlıca kategoriler şöyledir;
a) Oyunculuk
b) Reji
c) Müzik
d) Dekor
e) Kostüm
f) Diksiyon
g) Afiş
h) Seçici Kurulca değerlendirilebilecek diğer sanatsal faktörler.

11- Festival 25-29 Nisan 2018 tarihlerinde beş gün sürecektir. Açılış etkinlikleri 25 Nisan 2018 Çarşamba günü, kapanış etkinlikleri ise 29 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Festivalin açılış ve kapanış etkinliklerine katılımı mümkün olan topluluklar azami sayılarla bunu gerçekleştirmeye çalışacaktır.

12- Tiyatro toplulukları açılış, gösteri ve kapanış günü festival merkezine ulaşımlarını kendi imkanları ile sağlayacaktır. Açılış ve kapanış günü etkinliklerine katılmak için tarafımızdan bir konaklama sağlanmayacaktır.

13- Konaklamak zorunda olan veya konaklama yapmak isteyen toplulukların bu istekleri festival imkanları ve sponsorluklar çerçevesinde Festival Yürütme Kurulunca değerlendirilecektir. İki gece yatış ve sabah kahvaltısı şeklinde konaklamalı olarak kalabilecekleri gurup sorumluları ile yapılan görüşme ile karara bağlanacaktır.

14- Tüm ekipler diğer ekiplerin gösterilerini izlemek, söyleşi ve atölye çalışması vb. gibi festival programındaki farklı etkinliklere azami katılımı sağlamakla sorumludur.

15- Festival Yürütme Kurulu çok özel durumlar karşısında festivalin tarihlerinde ve içeriğinde değişiklik yapabilir. Böyle durumlarda değişiklikler tiyatro topluluklarına en kısa sürede bildirilir.

Festival adresi: Sanat Fabrikası TiyatrosuFevzipaşa-VehbiBey Mah. Barbaros Cad. 4. Sok No:1-3 Pk:10400 Ayvalık / BALIKESİR
Tel: 0 266 312 30 45
e-mail: ayvaliktiyatrofestivali@gmail.com
Festival sekreterliği: 
Sinem Erensayın / 05444324390 – Nesrin Seçer / 05054236215  – Eda Şen / 05336315491

Tiyatro Dergisi

 

Paylaş.

Yanıtla