Kınoğlu İstanbul DT’den İstifa Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Devlet Tiyatrosu (DT) Müdürü Celal Kadri Kınoğlu, istifa etti. Kınoğlu’nun, İstanbul DT’de sahnelenen ‘Avrupa’ adlı oyunun şubat ayı programından kaldırılması nedeniyle istifa ettiği belirtilirken, Kınoğlu’nun yerine Ali Atilla Şendil getirildi.

İstanbul DT tarafından sahnelenen, David Greig’in yazdığı, Mehmet Birkiye’nin yönettiği ‘Avrupa’ adlı oyun, 17 Ekim 2017’de prömiyer yaptı. “Toplumsal ve ekonomik açıdan çürümeye yüz tutmuş bir sınır kasabasına tren seferlerinin iptal edildiği gün gelen iki kaçak mültecinin, ülkelerindeki savaştan kaçarken, ekonomik sorunların yerli halk üzerinde yarattığı gerilimin kurbanlarına dönüşmesini” anlatan oyun için DT “+13 yaş” sınırı da getirmişti. Salih Dündar Müftüoğlu, Umut Tabak, Eylem Yıldız, Gülşah Fırıncıoğlu, Atilla Şendil, Ferdi Alver, Gökay Akgör, Hakan Yeni, Zuhal Acar, Burak Çiçek, Ferit Çelik ve Ahmet Armutlu’nun rol aldığı oyun, önce İstanbul DT’nin şubat ayı programında da yer aldı. İstanbul DT tarafından oyunun, 13, 14, 15, 16 ve 17 Şubat’ta, Cevahir Salon 2’de sahneleneceği duyuruldu. Ancak İstanbul DT daha sonra, izleyiciye “13-17 Şubat tarihleri arasındaki programımızda oyun değişikliği yapılmak zorunda kalınmış olup, söz konusu tarihlerde Cevahir Salon 2’de temsil edilmesi planlanan ‘Avrupa’ adlı oyunumuz yerine aynı tarihler ve sahnede ‘İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı’ adlı oyunumuz sahnelenecektir. Satışa çıkmış olan 13 Şubat tarihindeki ‘Avrupa’ oyunumuza internet üzerinden bilet alan izleyicilerimiz ellerindeki biletler ile ‘İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı’ oyunumuzu izleyebilirler veya iade talep eden izleyicilerimiz biletlerinin iadesi için biletsatis@devtiyatro.gov.tr adresine rezervasyon numaralarını e-posta ile göndererek iade işlemlerini gerçekleştirebilirler” duyurusunu paylaştı.

BİMER’e şikâyet geldi

Daha önce programda yer aldığı duyurulan oyunun şubat ayı programından çıkarılmasının nedeninin de “bir izleyicinin BİMER’e yaptığı şikayet olduğu” belirtildi. “BİMER’e oyunda küfürler yer aldığı gerekçesiyle bir izleyicinin şikâyet ettiği” oyun, yeni atanan Genel Müdür Mustafa Kurt tarafından şubat ayı programından çıkarıldı. İstanbul DT Müdürü Celal Kadri Kınoğlu ise “oyunun programdan çıkarılmasına” itiraz etti. İtirazı Genel Müdürlük tarafından kabul görmeyen Kınoğlu, İstanbul DT Müdürlüğü görevinden istifa etti. Kınoğlu’nun yerine de Ali Atilla Şendil atandı.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.