Peter Handke’nin Dünyaca Ünlü Oyunu Ankara’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Mimesis]Dünyaca ünlü Avusturyalı oyun yazarı Peter Handke’nin tiyatronun geleneksel kalıplarını ve seyircilik kavramını sorgulamaya açtığı ‘Seyirciye Sövgü’ adlı oyunu Versus Tiyatro prodüksiyonu olarak sahnede. Oyun, 3 Mart’ta CerModern’de Ankaralılarla buluşacak.

2’inci Dünya Savaşı sonrası kuşağın en önemli yazarlarından Peter Handke’nin sahnelendiği her ülkede büyük ses getiren dünyaca ünlü oyunu “Seyirciye Sövgü”, Versus Tiyatro tarafından sahneye taşınıyor. Kayhan Berkin’in tek kişilik etkileyici performansı ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek içeriğiyle dikkat çeken oyun, 3 Mart Cumartesi günü saat 20:00’de CerModern’de Ankaralı tiyatro severlerle buluşacak.

Geleneksel tiyatro oyunlarının aksine herhangi bir olay örgüsünün, duygunun ya da eylemin yer almadığı “Seyirciye Sövgü”, eleştirel üslubuyla “seyircilik” kavramını tartışmaya açıyor. Oyuncuyu gözlemci, seyircileri ise oyunun konusu haline getirerek, alışılagelen izleyen/izlenen ilişkisini ters yüz eden oyun, geleneksel tiyatro kalıplarını eleştirip yok ederek, yeni bir tiyatro biçimi ve dili ortaya koymayı amaçlıyor.

Oyundan: “Yeteri kadar oturduğunuz yerden sahnede olup bitenleri izlediniz, güldünüz, ağladınız, heyecanlandınız, dedikodu yapıp ahkâm kestiniz. Orada, öylece, oturduğunuz yerde… Yeteri kadar! Yetti artık! Artık konu sizsiniz! İlgi odağında siz varsınız! Bu akşamın keşfi sizsiniz!”

Bilet fiyatları: İndirimli: 25 TL, Tam: 35 TL. Biletler, Biletix’ten ve CerShop’tan temin edilebilir.

 

Künye

Yazan: Peter Handke
Uyarlayan & Oynayan: Kayhan Berkin
Afiş Tasarım: Gökhan Kodalak
Yapım: Versus Tiyatro

Mimesis

Paylaş.

Yanıtla