Versus Tiyatro’dan Yeni Oyun: “Seyirciye Sövgü”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Tiyatro seyircisi olmak sizin için rahat koltuğunuzda oturup sahnede olup biteni izlemekse bir daha düşünün! Versus Tiyatro tarafından Şubat ayı boyunca İstanbul’da sahnelenecek “Seyirciye Sövgü”, izleyen/izlenen arasındaki klasik ilişkiyi alt üst etmeye geliyor.

Versus Tiyatro, çok konuşulacak bir oyunla Şubat ayı boyunca izleyicilerle buluşuyor. 2’inci Dünya Savaşı sonrası kuşağın en önemli yazarlarından Peter Handke’nin sahnelendiği her ülkede büyük ses getiren dünyaca ünlü oyunu “Seyirciye Sövgü”, Kayhan Berkin’in rejisiyle tiyatro seyircisini koltuğunda huzursuz etmeye geliyor.

Geleneksel tiyatro oyunlarının aksine herhangi bir olay örgüsünün, duygunun ya da eylemin yer almadığı “Seyirciye Sövgü”, eleştirel üslubuyla “seyircilik” kavramını tartışmaya açıyor. Oyuncuyu gözlemci, seyircileri ise oyunun konusu haline getirerek, alışılagelen izleyen / izlenen ilişkisini ters yüz eden oyun, geleneksel tiyatro kalıplarını eleştirip yok ederek, yeni bir tiyatro biçimi ve dili ortaya koymayı amaçlıyor.

Kayhan Berkin’in etkileyici performansı ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek içeriğiyle “Seyirciye Sövgü”, Şubat ayı boyunca İstanbul’un farklı sahnelerinde izlenebilecek. Oyun, 3 Mart Cumartesi günü ise CernModern’de Ankaralılarla buluşacak.

Oyundan: “Yeteri kadar oturduğunuz yerden sahnede olup bitenleri izlediniz, güldünüz, ağladınız, heyecanlandınız, dedikodu yapıp ahkâm kestiniz. Orada, öylece, oturduğunuz yerde… Yeteri kadar! Yetti artık! Artık konu sizsiniz! İlgi odağında siz varsınız! Bu akşamın keşfi sizsiniz!

Künye

Yazan: Peter Handke
Uyarlayan & Oynayan: Kayhan Berkin
Afiş Tasarım: Gökhan Kodalak
Yapım: Versus Tiyatro

Oyun Takvimi

17 Şubat 2018 / Garajistanbul / 20.30

23 Şubat 2018 / Talimhane Tiyatrosu / 20.30

24 Şubat 2018/ Garajistanbul / 20.30

3 Mart 2018 / CerModern / Ankara / 20.00

Paylaş.

Yanıtla