Bu İşin İçinde Bir İş Var?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’nın köklü tiyatrolarından birisi olan Tiyatro Tempo yeni bir projeyle izleyenlerle buluşuyor. Türk tiyatrosuna yeni bir soluk ve ışık getirecek olan ‘Bu İşin İçinde Bir İş Var’ oyunu, gölge tiyatrosunun büyüleyici dünyasına davet ediyor tiyatro ve edebiyat severleri. Orhan Veli, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Nazım Hikmet, Brecht ve Goethe gibi şairler bu şekilde sahneye daha önce hiç taşınmamıştı. Rüştü Asyalı’nın sesini de duyabileceğiniz, müziklerini Nedim Yıldız’ın yaptığı ‘Bu İşin İçinde Bir İş Var’ renk, ışık ve gölgelerle kurgulanmış yeni bir sahne diline sahip.

Ankara Goethe Enstitüsü’yle birlikte projelendirilip sahneye taşınan bu oyunun yönetmeni Haluk Yüce ‘Bu İşin İçinde Bir İş Var’la ilgili “bu projemiz Tiyatro Tempo için olduğu kadar Türk tiyatrosu için de yeni bir görsel dil ve anlayış” diyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği çalışmada, Alman Yönetmen ve oyuncu Peter Müller de gölge ve ışık teknikleri konusunda Tiyatro Tempo ekibiyle yaptığı atölyelerle yer aldı. Yeni oyunlarıyla her yaş grubuna ulaşmayı amaçlayan Tiyatro Tempo ekibi, bu oyunda izleyicilerin mutlaka ilk kez görecekleri bir şeyler olacağına inanıyor.

Ankara Maltepe’deki kendi sahnelerinde iki haftadır Bu İşin İçinde Bir İş Var’ı sergileyen Tempo Müdürü Marina Yüce ilk izleyicilerinden aldıkları geri dönüşleri şu şekilde dile getiriyor: Her şeyden önce izleyici büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Oyunun bu kadar onların duygularını harekete geçirmesine ve hemen oyunun başında onları oyunun içine çekmesine kendileri de şaşırıyorlar. Bu oyun şiire karşı olan önyargıları kırıyor ve sunulan görüntülerle herkeste farklı bir algı oluşturuyor. Bu kadar kısa sürede oyunu ikinci kez seyretmeye gelen izleyicilerimiz oldu ve bu biz çok mutlu etti. Evet, bu işin içinde bir iş var.

Ahmet Önel’in kurgu ve metniyle yola çıkan yönetmen Haluk Yüce daha sonra oyunun grup çalışmasıyla şekillendiğinin altını çiziyor. Sahne üstünde görev alan oyuncu ve kuklacı Marina Yüce, Şirin Ceylan Özen ve Haluk Yüce’ye teknikte Savaş Bayram eşlik ediyor. Nedim Yıldız’ın etkileyici müzikleriyse oyuna  derinlik katarken Rüştü Asyalı’nın sesi ise oyunun başında karanlıkta duyulduğunda izleyiciyi bekleyen sürprizlerin adeta habercisi oluyor. Ankaralı izleyicinin kaçırmaması gereken bir oyun…

tiyatrotempo

Paylaş.

Yanıtla