20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü Kutlu Olsun!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Assitej Türkiye Merkezi, 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü ulusal bildirisi için, sevgili Ayşe Selen tarafından geçmiş yıllarda yazılan bildiriyi kullanma kararı aldı. Türkiye’de nitelikli çocuk ve gençlik tiyatrosunun gelişimine büyük katkılar vermiş Ayşe Selen’i rahmetle ve özlemle anıyoruz.

20 Mart 2018 Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü Ulusal Bildirisi

Merhaba! İçindeki yetişkinle yaşayan çocuklar; merhaba!

Yetişkinleri tiyatroya götürün, tutun elinden her birinin, götürün tiyatroya. Sahnede izlediğiniz oyunun seyirlik bir oyun olup olmadığını bilirsiniz siz, anlarsınız. Yetişkinlere de öğretin, anlatın…

İçindeki çocukla yaşayan yetişkinler; merhaba!

Sizi tiyatroya götüren çocuklara ayak uydurun, kendinizi onların rehberliğine bırakın, onların dediklerine kulak verin.

İçindeki yarım çocuk yarım yetişkinle yaşayan gençler; merhaba! Ne yazık, sizler için o kadar az şey yapılıyor ya da yapılabiliyor ki, bir an önce yaş almaya bakın…

Çocuklara ve/veya gençlere tiyatro yapan arkadaşlar; merhaba!

Vicdanınızın sesini dinleyin, öyle tiyatro oyunları oynayın, öyle tiyatro oyunları üretin ki, bunların seyri, sefa isteyenlere neşe; hakikati görmek isteyenlere ise ibret versin.

Alfred Jarry, genç yaşta yazdıklarıyla yetişkinlerin dünyasını sarsan bir yazar. Onun “Zincire Vurulmuş Übü” adlı oyununda yer alan bir cümle var: “(…) görüyoruz ki küçük çocukları güldüren şeyin, büyük insanları korkutma tehlikesi var.(…)”

Mizah, üzerinde yaşadığımız topraklarda başımıza gelenlerin üstesinden gelebilmemiz için güçlü bir araç. Gülümseme ve gülme her insana yaraşan bir ifade.

Gülümsemeniz eksik olmasın yüzünüzden.

Ayşe Selen

Assitej

 

Paylaş.

Yanıtla