GAÜ 5. Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Yüksekokulu olarak 2013-2014 öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Drama ve Oyunculuk Bölümü, dört yıldır GAÜ Tiyatro Günleri adıyla gerçekleştirdiği festival etkinliğini bu yıl da sürdürüyor ve beşinci yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü bir hafta olarak kutlama düşüncesinden yola çıkarak tasarlanan GAÜ Tiyatro Günleri bu yıl da Kıbrıs’ın kültür ve sanat hayatına renk katmayı, yeni soluklar getirmeyi, farklı dinamikler kazandırmayı ve önceki yıllara oranla katılımcılarla birlikte izleyici sayısını artırmayı hedefliyor. 20 Mart – 4 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, geçtiğimiz yıllarda bir hafta olan süresini iki katına çıkardı. Böylece Kıbrıslı izleyiciler oldukça yoğun geçecek bu süreçte Türkiye’den gelen birbirinden değerli toplulukları ve ses getiren oyunlarını izleme fırsatı bulacaklar.

Festival yapabilmek meşakkatli bir süreç. 5 yıldır, aralıksız bu festivali yapabilmenin haklı onurunu yaşıyoruz GAÜ AİLESİ olarak. 5. Tiyatro Günleri’nin alt başlığı “ USTALAR”. Bu yıl KKTC’de yaşayan tiyatro severler Türk Tiyatrosu’nun duayen, usta oyuncularını izleme fırsatı bulacaklar. Zuhal Olcay, Burak Sergen, Haldun Dormen, Kerem Atabeyoğlu, Ruhsar Öcal, Almıla Uluer, Selçuk Yöntem, Cihan Önal, Can Gürzap, Mutlu Güney, Deniz Çakır, Derya Alabora gibi usta oyuncular keyifli tiyatro zamanları yaşatacak tiyatroseverlere.

Bu festivalde Drama ve Oyunculuk Bölümü de “Şahane Düğün” ve “Titanik Orkestrası” adlı oyunlar da seyirciyle buluşacak.

Bursa Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından sahnelenen “İki Efendinin Uşağı” adlı oyun da 5. Tiyatro Günleri’nde sahnelenecek.

Tüm Kıbrıslı tiyatroseverlere keyifli seyirler…

Paylaş.

Yanıtla