Nur Subaşı Alkışlarla Sonsuzluğa Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü tiyatro sanatçısı Nur Subaşı, bugün İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Tekel Sahnesi’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Ankara, İstanbul, Konya Devlet tiyatrolarında uzun yıllar oyuncu, yönetmen olarak görev yapan, radyo ve televizyon programlarında, yabancı film ve dizilerde yaptığı dublajlarla, TRT’ye yaptığı “Nutuk” seslendirmesiyle hafızalara kazınan ünlü tiyatro sanatçısı Nur Subaşı, bugün İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Tekel Sahnesi’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

TRT Türk’ün Nur Subaşı ile yapmış olduğu söyleşinin, unutulmaz oyunlarından ve sanattan saymadığı, “fonetik, diksiyon bilmeden de yapılamaz” dediği ünlü dublajlarından karelerin gösterimiyle başlayan törende sanatçı dostları Özgür Erkekli, Salih Kalyoncu, Cengiz Korucu, Zafer Algöz konuştular. Erkekli onun katıldığı cenazeleri anımsatarak, öleni saygılı, tatlı bir gülümsemeyle uğurladığını hatırlattı. Algöz, “Mizah gücü, karizmasıyla neşe veren, inanılmaz, muhteşem bir insandı. Ne mutlu ki, yüzümüzde gülücüklerle anacağımız, sahneyi, turneyi paylaştığımız benzersiz bir abimiz oldu” diyerek onun saygı duruşu yerine ayakta alkışlanarak uğurlanmasını önerdi. Törene kardeşi heykeltıraş Mehmet Şemsettin Subaşı ve ailesi, yakın arkadaşı Zerrin İşler, eski eşi Defne Yalnız, İDT Müdürü Atilla Şendil aralarında Adnan Biricik, Nihat İleri, Civan Canova, Zeynep Erkekli, Ayşe Uncuoğlu, Bülent Emin Yarar, Selçuk Yöntem, Mehmet Ali Kaptanlar, Metin Belgin, Orhan Alkaya’nın da olduğu pek çok tiyatro emekçisi, sanatçı dostu katıldı.

Sanatçının cenazesi Üsküdar Şakirin Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.