TBMM’de Sahne Tartışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Bahar Atakan’ın Milliyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.] TBMM’de düzenlenen 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçılarının, TBMM Başkanlığı’nın talimatıyla sahneye çıkarılmadığı iddia edildi.

Çarşamba gecesi ikincisi yapılan ‘Meclis Sohbetleri’ programında sergilenen tiyatro gösterisinde kadın sanatçıların sahneye çıkmaması kararını, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın verdiği öne sürüldü. İddiaya göre, erkek oyuncular sahneye çıkarken, kadın oyuncular seyirci koltuklarının yanında koridora inen basamaklarda yer aldı. Kadın oyuncular sözlerini merdivenlerde söyledi. CHP’liler yaşananlara tepki gösterirken, Kahraman’ın TBMM Genel Kurulu’na bilgi vermesini istediler. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “konuyu takip ettiklerini” söyledi.

İddiaya göre, TBMM’de yapılacak tiyatro gösterisinden bir saat önce yapılan “acil toplantı” ile kadın oyuncuların sahneye çıkmaması ve Atatürk büstünün kaldırılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, sanatçılara Kahraman’ın talebiyle, “kadın oyuncuların sahneye çıkmaması” yönünde karar alındığının açıklandığı öne sürüldü. Kahraman’ın kadınların sahneye çıkmaması talebinin yanı sıra sahnedeki Atatürk büstünün kaldırılmasını da istediği iddia edildi.

İsmail Kahraman: Gösteri yaptılar

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın açıklaması ise şöyle: “Birinci Meclis, gazilik ve şehitlik ruhu konusunun ele alındığı toplantının içeriğini zenginleştirmek gayesiyle kısa bir tiyatro gösterisi yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden destek alınmıştır. Devlet Tiyatroları’ndan gelen ekip, toplantının başında 10 dakikalık gösteri yapmıştır. Salonun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini alan kadın ve erkeklerden müteşekkil sanatçılar gösterilerini yaparak ışık oyunları ve müzik eşliğinde Çanakkale Türküsü’nü ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirini birlikte seslendirip gösteriyi birlikte icra etmişlerdir.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.