Mordem, Tiyatroyu Köylere Taşıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mordem, Diyarbakır köylerinde sahneye çıkıyor! Koordinatör Gülidar Gürbüz, köy okullarında oyun sahnelemeyi “Her yerde sanat” anlayışıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

 

 Mordem Kültür Sanat Okulu, Eğitim Sen ve Diyarbakır Barosu’nun katkılarıyla tiyatroyu köy okullarına taşıyor. Koordinatör Gülidar Gürbüz, köy okullarında oyun sahnelemeyi “Her yerde sanat” anlayışıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Mordem Kültür Sanat Okulu, köylerde eğitim gören çocukların sanatla buluşması için değişik projeler üzerinde çalışıyor. Gerçekleştirdikleri ilk proje ise ‘Sihirli Ülke’ adlı oyunu Diyarbakır’ın köy okullarında sahnelemek oldu. Çocukların sahnenin hazırlanmasından oyunun sahnelenmesine kadar aktif olarak katıldığı ‘Sihirli Ülke’de çocukların gerçek olanla karşılaşması anlatılıyor.

‘HER YERDE SANAT’

Projenin koordinatörü Gülidar Gürbüz, çalışmalarının amacını, “Çocuklarımızın yaratıcılıklarını, yorumlama ve iletişim becerilerini; anlama kabiliyetlerini ve özellikle kişisel gelişimlerini desteklemek ve bu gelişime katkı sunmak adına çıktık bu yola” şeklinde açıkladı.

“Her yerde sanat” düşüncesiyle köy okullarında oyunlarını sahneleyeceklerini belirten Gürbüz, okulları belirlerken Eğitim Sen’den görüş aldıklarını söyledi. Gürbüz, projenin hayata geçmesi için Diyarbakır Barosu’nun da kendilerine ekonomik destek sağladığını kaydetti.

Gülidar Gürbüz, sanatı çocuklara ulaştırmak için daha önce yaptıklarıyla ilgili şunları söyledi: “Benzeri bir çalışmayı Sur İlçesinde, çatışmalı süreçten dolayı eğitimleri sekteye uğramış Alipaşa, İskenderpaşa gibi mahallerde süreçten olumsuz etkilenmiş çocuklarımıza çeşitli oyunlar oynayıp, etkinlikler gerçekleştirdik. Başarılı ve anlamlı bir çalışma olmuştu.”

Gürbüz, “Sihirli Ülkem”in ilk etapta Diyarbakır’ın Silvan, Hazro, Bismil, Çınar ve Lice ilçelerine bağlı köy okullarında sahneleneceğini ancak bütün köylere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

GazeteDUVAR

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.