Kültür Sanat İçin TAMAM

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Müjdat Gezen’in Birgün Gazetesi’nde yayınlanan yazısını paylaşıyoruz.)

Sanata dair AKP’nin bir politikası hiçbir zaman olmadı. Sanatın hiçbir dalını sevmediklerini açıkça dile getirdiler. Sadece sanatın da değil birçok alanda kültür sanat hayatındaki unsurları sevmediklerini belli ettiler. Başta demokrasi, arkasından eğitim ve ekonomi hepsinde Türkiye’nin ne durumda olduğu da malumdur. Komşular ile ilişki, her şey kötü bir durumda.

Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım Atatürk’e diyor ki: “Oturduğun evde rahat etmek istiyorsan komşuların ile iyi geçineceksin.” Bizim bir tane komşumuz ile iyi geçindiğimizi kim söyleyebilir? Neyin ne olduğu belli sanatçı olarak yargılandık ve hepsinden de beraat ettik.

Sanatçıların ve gazetecilerin, eleştirilerine hiç tahammülleri yok. Bunu her zaman söylemek lazım. Bu tip yönetimlerde karşıdan gelen bir eleştiri olmaz. Eleştiriyi yapan ya FETÖ’cü ya PKK’li veya dış mihrak yaftası yiyor. Bunu da herkes görüyor. Dolar yükseliyor, düşüyor ya da güney sınırımıza bir şey oluyor tamamı dış mihrak. Nasrettin Hoca’nın evine hırsız girmiş, hocayı suçlamışlar hoca demiş ki hırsızın hiçbir kabahati yok. Onun için bu tip zihniyette fazla sanatsal kültürel kalkışma olmaz. Yaklaşımları ortada.

Recep Tayyip Erdoğan kendisi söyledi eğer kendisi de söylediyse bir bildiği vardır. Ne dedi: “Milletimiz TAMAM derse çekilirim.” Millet de bunu söylüyor. TAMAMdır artık bizim de onlara güle güle demekten başka bir çaremiz kalmıyor.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.