Semiha Berksoy Opera Ödülleri Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Semiha Berksoy Vakfı 2013-2014 Opera Ödülleri sahiplerini buldu. Tören, Geçtiğimiz akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşti.

Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın 2009 yılından beri düzenlediği ödül töreninde, Ahmet Adnan Saygun Büyük Ödülü’nün sahibi Muammer Sun oldu. Sun, konuşmasında, TÜSAK’a yönelik eleştirilerde bulundu.

Muammer Sun, hedefin sanatı yurt düzeyinde, kökten bir anlayışla yaygınlaştırmak olması gerektiğini, aksi takdirde TÜSAK’a karşı çıkmanın yeterli olmayacağını söyledi.

Sanat eğitiminin ilkokuldan itibaren başlaması gerektiğine vurgu yapan Sun, eğitimi almamış kişilerin bakan olduğunda projeleri nasıl değerlendireceğini sorduğu konuşmasında; “Bunun için TÜSAK saçmalığı, sanatlara indirilmek istenilen bir darbedir. Biz, onların çok sevdiği darbe lafını reddediyoruz, darbeye karşıyız diyoruz. TÜSAK’a karşıyız çünkü bizler, sanatın tüm Türkiye’ye devlet eliyle yaygınlaştırılmasını istiyoruz.” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Bu yıl, Semiha Berksoy Özel Ödülü’ne  Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası adına ödülü Süreyya Operası layık görüldü.

Törende, Ferhan Onat Onur Ödülü, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Eylem Demirhan Duru’ya; Mustafa İktu Onur Ödülü, Antalya Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bas Engin Suna’ya; Mete Uğur Özel Ödülü, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bariton Murat Güney’e; En İyi Opera Rejisörü Ödülü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi başrejisörü Yekta Kara’ya; En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü, Deutsche Oper Berlin’in yerleşik kadrosunda bulunan soprano Burcu Uyar’a; En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden tenor Aydın Uştuk’a; En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü, Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Seda Aracı Ayazlı’ya verildi.

Semiha Berksoy Opera Vakfı ayrıca, Türk Opera sanatına büyük katkıları olan Keriman Davran, Müveddet Günbay, Osman Şengezer, Yalçın Davran, Özcan Sevgen, Necdet Aydın ve Altan Günbay’a “Başarı ve Saygı Ödülü” verdi.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.