Üniversite Tiyatro Toplulukları Yaz Çalışmalarını Sundu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları (BÜO) ve İstanbul üniversitesi tiyatro topluluklarından İstanbul Fen Oyuncuları (İFO) yaz döneminde de tiyatro faaliyetlerine devam etti. İki farklı topluluk okulların kapanması ile birlikte kampüslerinde yaptıkları çalışmaları İATP gruplarına sergiledi. Sergilemeleri Eğitim-Sen 3 Nolu Şube’den de temsilciler takip etti. Moliere’den Cimri ve Kibarlık Budalası oyunlarından birer sahne ve Brecht’in Sezuan’ın İyi İnsanı oyunundan sahneler sergilendi.

27 Temmuz Cuma günü İFO Moliere’in Cimri ve Kibarlık Budalası oyunlarından çalıştıkları birer sahneyi sergiledi. BÜO ise 31 Temmuz Salı günü Brecht’in hayatına, tiyatrosuna ve yaşadığı döneme dair bir sunum yaparken, 1 Ağustos Çarşamba günü Brecht’in Sezuan’ın İyi İnsanı adlı oyunundan çalıştıkları sahneleri sergiledi.

Topluluklar etkinlikler sonrası söyleşilerle yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Bu çalışmalarda, topluluklarına geçen dönem katılan üyelerin oyunculuklarının geliştirilmesini ve gelecek dönem için oyunlarını sergilemeyi düşündükleri Moliere ve Brecht gibi tiyatroculara yönelik temel bilgilerin edinmesini hedeflediklerini belirttiler.

Hüseyin Erdoğdu / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla