“Müzede Sahne” Bugün Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, 6-9 Eylül tarihlerinde ikinci kez “Müzede Sahne” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Emre Koyuncuoğlu’nun sanat yönetmenliğini üstlendiği “Müzede Sahne – Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar” kapsamında, toplumsal sorunlara değinen ve bu yönüyle seyircilerin belleğinde iz bırakan oyunlar sahnelenecek. Türk edebiyatının ve tiyatrosunun klasikleriyle usta isimlerinin eserlerinin sanatseverlerle buluşacağı etkinlik, Fıstıklı Teras’ta, SSM’nin Boğaz manzarasına karşı kurulacak platformda ve müzenin farklı mekânlarında izlenebilecek.

Etkinlik Haldun Taner, Latife Tekin, Ferhan Şensoy, Zeliha Berksoy, Metin Deniz gibi kendi ekollerini oluşturmuş isimlerle; Alper Kul, Çiğdem Erken, Alican Yücesoy gibi tanınmış genç sahne sanatçılarını bir araya getirecek. Uluslararası platformlarda varlık gösteren ve gelecek vaat eden genç sanatçılar; Canan Yücel Pekiçten, Ilgın Abeln, Mine Çerçi de program kapsamında eserleri yer alan yazarlardan ilhamla yeni ürünler ortaya koyacak ve bu işler ilk kez “ Müzede Sahne – Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar”da izleyiciyle buluşacak. Oyuncu Zeliha Berksoy’un Sakıp Sabancı Müzesi için hazırladığı ve sadece bu etkinlikte sahnelenecek “Bir Dost… Haldun Taner”in gösterimi de gerçekleştirilecek. Program kapsamında sadece tek gösterimi yapılacak oyunda Berksoy, piyanoda Çiğdem Erken eşliğinde Haldun Taner imzalı kabarelerden şarkılar söyleyecek ve ona dair anılarını seyircilere aktaracak.

(Ayrıntılı program için; www.sakipsabancimuzesi.org)

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.