3. Havalimanı İşçileri İçin Tiyatro Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, tutuklu bulunan 3. havalimanı inşaatı işçileri ve sendika yöneticileriyle dayanışmak için “Üç Maymun” adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Tutuklu inşaat işçileri ve sendika yöneticileriyle dayanışmak için Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, DİSK Tiyatro İşçileri’nin hazırladığı “Üç Maymun” adlı oyun gösterildi.

İlginin yoğun olduğu oyunun ardından 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu adına Prof. Dr. Beyza Üstün söz aldı. Üstün, “Bizim umudumuzu, dayanışmamızı yükselttikleri için, kapitalizmin ve faşizmin birlikte büyüttüğü bu çarkları-zincirleri 3. havalimanının o alanında kırdıkları için, en büyük teşekkür, en büyük şükran bütün işçi sınıfınadır. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinlikte tutuklu inşaat işçileri ve sendika yöneticilerinin mesajı da okundu. Mesajda “İnsanca çalışma ve insanca yaşama taleplerini savunduğumuz ve bu taleplerin yerine getirilmesi için elimizden gelen çabayı harcadığımız için tutuklanarak cezaevine konulduk. Yaklaşık 1 aydır Silivri Cezaevinde bulunmaktayız. İşçi sınıfı tarihi, bizlere baskının ve sömürünün olduğu yerde buna karşı direnenlerin de olduğunu defalarca göstermiştir. Tüm dostlarımızı sımsıkı kucaklıyoruz. Moralimiz ise hiç olmadığından daha yüksek!” ifadeleri yer aldı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.