Adalar’da Kültür ve Sanat Yok Edilmek İsteniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adalılara kültür ve sanat hizmeti sunan Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin boşaltılmak istenmesi, Adalıların tepkisine neden oldu. Sosyal medyada “İşgalci değiliz, ADALIYIZ!” yazan ada sakinleri, Pazar günü büyük bir buluşmaya hazırlanıyor.

Milli Emlak Müdürlüğü 08.10.2018 tarihli tebligatı ile Adalar Belediyesi’nden Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin olduğu alanı kendi mülkünü işgal ettiği gerekçesi ile 15 gün içinde boşaltmasını istiyor.

Tebligat, büyük kaygılara ve tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinde tepkilerini dile getiren Adalılar, sanatseverler, sivil toplum örgütü temsilcileri, gençler, kadınlar, Adalar Kent Konseyi’nin dünden bugüne yaptığı çalışmalarıyla Ada halkına büyük bir hizmette bulunduğuna dikkat çektiler.

Adalar Kent Konseyi faaliyetleri sayesinde çocuğundan yetişkinine herkesin sosyal hayata katılım sağladığı ve Adalarla ilgili kamusal konular hakkında bilgilendiği hatırlatılan paylaşımlarda, Milli Emlak Müdürlüğü’ne kararından bir an önce vazgeçme çağrısı yapıldı.

Paylaşımlarda, “İki kamu kurumu arasındaki anlaşmazlığın kamu yararına sona erdirilmesini ve alanın Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Adalar Belediyesi’ne devrinin sağlanmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada “İşgalci değiliz, ADALIYIZ!” yazan ada sakinleri, Pazar günü büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. 14 Ekim Pazar günü Adalar Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı.

Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin bulunduğu alan Adalar sosyal hayatının en önemli alanı. Burada konserler, sergiler, söyleşiler, tiyatro ve sinema gösterileri, konferanslar, kermesler ve Adalar Kent Konseyi gönüllerinin düzenlediği çalışma grupları etkinlikleri düzenlenirken; çocuklar ve gençlere yönelik resim, müzik, edebiyat, spor gibi eğitim faaliyetleri de yapılıyor.​

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.