Dört Farklı Kişiden İntihal Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Medyascope.tv intihal konusunda portalimizde yayınlanan haberi duyarlı bir yayıncılık örneği göstererek kamuoyunun gündemine taşıdı. Fırat Fıstık tarafından yazılan haberi okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

Öğretim Üyesi Dr. Bülent Sezgin, Pozitif Yayınevi tarafından basılan Yılmaz Arıkan imzalı “Uygulamalı Oyunculuk Teknikleri” adlı kitapta yazarın, dört farklı kişiden intihal yaptığını açıkladı. 66 sayfalık bir bölüm ise Erkan Uyanıksoy’un yüksek lisans teziyle yüzde 95 oranında aynı. Konu yargıya taşınırken, yazar veya yayınevi herhangi bir açıklama yapmadı.

Pozitif Yayınevi tarafından 2018’de basılan, Yılmaz Arıkan imzalı “Uygulamalı Oyunculuk Teknikleri” adlı kitabın 151-217 sayfaları arasındaki bölüm (toplam 66 sayfa) Erkan Uyanıksoy’un 2007 yılında yazdığı “Viola Spolin’in Tiyatro Anlayışı ve Dramayı Kullanımı” adlı yüksek lisans tezinden -yüzde 95 oranında- alındığı ortaya çıktı. Kitapla ilgili intihal hadisesi bununla da sınırlı değil. Devamı için lütfen tıklayınız. https://medyascope.tv/2018/10/28/4-farkli-kisiden-intihal-yapildi-bir-yuksek-lisans-tezi-aynen-kopyalandi/

Tüm duyarlı kamuoyunu intihal konusunda tavır almaya davet ediyoruz.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla