Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) kültür ve sanatın gelişimi, bu alandaki güncel ve nitelikli üretimin desteklenmesi adına farklı disiplinlerde ödüller sunuyor. Bu sene bu ödüllere Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü de katılmıştı. Bu ödülün ilk sahipleri belli oldu.

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışıyla hayata geçirilen 100 bin TL değerindeki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, yaptıkları üretimlerle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatromuzun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına ya da kişilere sunuluyor.

2018 Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’ne Altkat Sanat Tiyatrosu ve Altıdan Sonra Tiyatro / Kumbaracı50 toplulukları layık görüldü. Gülriz Sururi başkanlığındaki Seçici Kurul; oyuncu, senarist ve girişimci Mert Fırat; oyuncu ve eğitmen Tilbe Saran; çevirmen, tiyatro eleştirmeni, yazar, sahne ve kostüm tasarımcısı, gazeteci, eğitmen Seçkin Selvi; İstanbul Tiyatro Festivali DirektörüLeman Yılmaz ve oyuncu Selçuk Yöntem’den oluşuyor.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.