Kültürel Tesisler Yerel Yönetimlere Devredilecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2019 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, kültürel tesis ve faaliyetler kademeli olarak yerel yönetim kuruluşlarına devredilecek.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan “2019  Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı”nda, kültür alanında bu yıl içinde yapılanlar aktarıldı ve hedefler sıralandı.

Kültürel tesis ve faaliyetler kademeli olarak yerel yönetim kuruluşlarına devredilecek. Bu kapsamda 2019 yılı aralık ayı sonuna kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki kültür merkezlerinin yerel yönetimler ile üniversitelere tahsisi sağlanacak.

Programda kültür alanında yer alan diğer başlıklar ise şöyle:

“Özel tiyatrolara verilen desteklere yönelik objektif göstergeler içeren bir mekanizma geliştirilecek ve bu kapsamda destekler artırılacak. Sahne sanatlarının gelişimi için Türkçe telif eserlerin nitelik ve nicelik olarak zenginleşmesini sağlamak üzere Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından verilen desteklerde de artırıma gidilecek.”

“Sinema salonu olmayan kentlere yazlık sinema kurulacak ve sinema için gerekli makine-teçhizat temin edilecek, sokak oyunları, kısa film, film, kültür-sanat festivali, yerel spor müsabakaları gibi faaliyetler de desteklenecek. “

“Türkiye Film Arşivi ve Sinema Müzesinin kurulacağı bildirilen programda, Tarihi Kent Bölgelerinin Tasarımı, Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi’nin de hayata geçirilecek.”

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.