Oyuncu ve Yönetmen Kemal İnci Yaşamını Yitirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

85 yaşındaki usta oyuncu Kemal İnci, İzmir’deki evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Daha önce kanser tedavisi de gören Kemal İnci, İzmir’deki evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Usta oyuncunun, kalp krizinden hayatını kaybettiği belirlendi. Üzücü haberi, Ayça İnci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Ayça İnci’nin paylaşımı şöyle:

“Değerli amcamız, dedem Bilal İnci’nin abisi oyuncu-yönetmen, bestekar-güftekar, Kemal İnci (15.05.1933) Izmir Karşıyaka’da, babamız Murat İnci’nin gözetiminde ve bakımında kanser hastalığını atlatmışken, bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun. Cenazesi yarın ikindi namazını takiben İzmir Karşıyaka Şemikler Camii’nden kalkacaktır.”

KEMAL İNCİ KİMDİR?

Kemal İnci, 15 Mayıs 1933 tarihinde Adana’da dünyaya gelmiştir. İnci, ortaokuldan mezun olduktan sonra çadır ve gezici tiyatrolarda başlayan sanat yaşamına, sinemada set işçiliğiyle devam etti. Alışılagelenin tersine, yönetmenlikten oyunculuğa geçti. Dış kaynaklı yapımlarda da rol alan sanatçı, yönetmenlik ve oyunculukla sınırlı kalmayıp, senaristlik ve yapımcılık işleri de yaptı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.