Tiyatro Kitabında İntihal İddiası

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mimesis Haber / Tiyatro oyuncusu ve yazarı Yılmaz Arıkan’ın “Uygulamalı Oyunculuk Teknikleri” adlı kitabında intihal yaptığı iddia edildi.

Mimesis’in ulaştığı bilgilere göre, akademisyen Dr. öğretim üyesi Bülent Sezgin’in 2015 yılında BGST Yayınları’ndan çıkan “Oyun Tiyatro Drama İlişkisi: Kuram ve Uygulama” adlı kitabından, akademisyen Doç. Nazım Uğur Özüaydın’ın Mitos Boyut Yayınları’ndan çıkan “Stanislavski Sistemi ve  Metot Oyunculuğu” adlı kitabından, oyuncu Berna Adıgüzel’in “Aktörlere Yönelik Ses-Konuşma Vücut Eğitimi ve Geliştirilmiş Uygulama Yöntemleri” adlı 2005 yılında yayınlanan yüksek lisans tezinden ve Tiyatro Bereze’den Erkan Uyanıksoy’un “Viola Spolin’in Tiyatro Anlayışı ve Dramayı Kullanımı” adlı 2007 yılında yayımlanan yüksek lisans tezinin belirli bölümlerin, alıntı veya referans yapılmadan aynen kopyalanarak Yılmaz Arıkan’ın Pozitif Yayınları’ndan çıkan “Uygulama Oyunculuk Teknikleri” adlı kitabına yerleştirildiği öğrenildi.

İddiayı ortaya koyan Dr. öğretim üyesi Bülent Sezgin, Erkan Uyanıksoy, Doç. Nazım Uğur Özüaydın ve Berna Adıgüzel Mimesis’e verdiği beyanatlarında, “konuyla ilgili yayınevinden ve yazardan kamuoyuna yönelik bir açıklama yapılmadığı ve çoğunluğu kopyalama ve aşırma yöntemiyle hazırlanan bu kitap toplatılmadığı takdirde hukuki süreç başlatacağız” dedi.

İddiayla ilgili yazar Yılmaz Arıkan ve kitabı basan Pozitif yayınevinin yapacağı açıklama bekleniyor.

Paylaş.

Yanıtla