Yeni Sezona Carmina Burana ile Merhaba

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Devlet Opera ve Balesi yeni mevsimi ‘Carmina Burana’ ile açtı. İZDOB yeni sezonda; 7 opera, 1 operet, 8 bale, 1 kantat, 3 çocuk oyunu ile onlarca konseri İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Geçen yıllarda olduğu gibi; Elhamra Sahnesi’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ait Sabancı Kültür Sarayı, Bornova Kültür Merkezi’nde, Ege Üniversitesi’ne ait Atatürk Kültür Merkezi, Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda da etkinlikler düzenlenecek.

‘Palyaçolar’

Pietro Mascagni’nin Cavalleria Rusticana ve Ruggiero Leoncavallo’nun Palyaçolar adlı operaları 23 Ekim’den itibaren sahnelenecek. Şef Tulio Gagliardo ve Vladimir Lungu yönetiminde sahnelenecek olan eserlerin rejisini Haldun Özörten üstleniyor.

‘Fındıkkıran’
Piyotr Ilyic Çaykovski’nin ölümsüz balesi Fındıkkıran, 22 Aralık’ta prömiyer yapacak. Yapıt, şef Tolga Taviş yönetiminde ve Mehmet Balkan koreografisiyle sahnelenecek.

Kahve Kantatı

9 Ocak’ta sahnelenecek olan Johann Sebastian Bach’ın ‘Kahve Kantatı’ sezon boyunca sanatseverlerle buluşacak.

‘Zarzuela Akşamı’
Ülkemizde ilk kez sahnelenecek olan “Zarzuela Akşamı” 23 Şubat’ta prömiyer yapacak. Gösteri, İspanyol ulusal şarkılarının en seçkin örneklerinin büyük orkestra ve danslar eşliğinde sahnelenecek. “Zarzuela Akşamı” Tulio Gagliardo yönetiminde konuk İspanyol koreograf Carlos Vilan’ın sahne düzeni ile sanatseverlerle buluşacak.

‘Lucia di Lammermoor’
Gioacchino Donizetti’nin dünya opera sahnelerinde en çok oynanan eserlerin başında gelen operası ‘Lucia di Lammermoor’ 11 Nisan’dan itibaren opera severlerle buluşacak. Eser, şef Alessando Cedrone yönetiminde sahnelenecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin geleneksel hale getirdiği ve Alsancak Rotary Kulübü işbirliğiyle yapılmakta olan Ulusal Genç Solistler Yarışması bu sezonda da yapılmaya devam edecek.

Murat Cem Orhon’un müziği Zeynep Ergüven’in metni ile Şekeronya ve Hülya Nüfusçu’nun çeşitli bale müziklerini kullanarak sahneye koyacağı Kırmızı Çiçeğin Rüyası adlı çocuk balesi ve Haldun Özörten’in Sihirli Dünya adlı çocuk oyunu yeni mevsimde de sahnelenecek yapıtlar arasında.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.