22. İstanbul Tiyatro Festivali “Komik Tiyatro” ile Açılış Yaptı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 22.si düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 17 Kasım Cumartesi günü Piccolo Teatro’nun ‘Komik Tiyatro’ oyunuyla perdelerini açtı.

“İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin “Komik Tiyatro”sunu yeni yorumuyla seyirciyle buluşturan Piccolo Teatro, commedia dell’arte tiplemelerinin ve maskelerinin ötesine geçerek özgün karakterler sunuyor. Oyuncularıyla “birlikte” ve onların “üzerinde” çalışan yönetmen, İtalyan tiyatrosunun yakın geçmişine bakarak bu geçmişin mirasına sadık kalırken, Avrupa’da tiyatronun geleceğini de tahayyül ediyor.”

İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında “Komik Tiyatro”, 18 Kasım Pazar (bugün) saat 15:30’da Uniq Hall’de tekrar sahne alacak. Ayrıca oyun sonrasında yönetmen ve oyuncuların katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ara dahil yaklaşık 150 dakika süren İtalyanca oyunda Türkçe üstyazı yer alıyor.

“Tiyatro bir kez yaşanır” sloganıyla 4 Aralık’a kadar sürecek olan festivalin programında yurtdışından 12, yurtiçinden 12 topluluk tarafından sergilenecek toplam 52 gösteri yer alıyor. Program ayrıca okuma tiyatrosu, söyleşi, film gösterimi, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfı gibi ücretsiz yan etkinlikler de içeriyor.

Festivalin detaylı programına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla