5. Anadolu Tiyatro Ödülleri Kadınların

Pinterest LinkedIn Tumblr +

En İyi Yazar Ödülü “Ev Yapımı Eylem” adlı oyunuyla Şenay Tanrıvermiş’e, Anadolu Ödülü ise Gülçin Üstüntaş’a verilecek. Gülriz Sururi, Suna Keskin, Ayşen Guruda ve Zeynep Oral ise Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görüldü.

Tiyatro Gazetesi 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni bu yıl, 25 Kasım Dünyada Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamı etkinlikleri çerçevesinde organize Neslihan Kaya ediyor. Tören 26 Kasım 2018 Pazartesi günü, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Jüri Başkanlığını Nurhan Uslu’nun yaptığı jüri bu yıl tüm ödülleri kadınlara karşı işlenen suçlara ve bu sorunun çözümüne dair yetkililerin aymazlığına dikkat çekmek için Ceyda Aycan kadınlara verdi.

Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurhan Uslu, bu yılın ödülleri için yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Evde, işyerinde, sokakta, sahnede, setlerde, kısacası yaşamın her alanında maruz kalınan haksızlıklara karşı, kadınların sesini yükseltmek, tacizlere, cinayetlere dur demek, erkek egemen anlayışa karşı verilen mücadelede köprü olmak istedik. Sanatçılar toplumun aydınlık yüzüdür. Kadınların daha dik durması için, Tiyatro Gazetesi Elham Atıfı bu yıl ödüllerini kadınlara ayırdı.”

Yaşam Boyu Onur Ödüller

Yaşam Boyu Onur Ödülleri bu yıl, usta kadın sanatçılara ve yazarlara veriliyor. Bu bağlamda Gülriz Sururi, Suna Keskin, Ayşen Guruda ve Zeynep Oral’a tiyatro sanatına verdikleri emekler ve kattıkları değer için “Yaşam Boyu Onur Ödülü” takdim edilecek.

En İyi Yazar Ödülü “Ev Yapımı Eylem” adlı oyunuyla Şenay Tanrıvermiş’e verilirken, Anadolu Ödülü ise bu yıl, Gülçin Üstüntaş’a verilecek. Bunun yanı sıra Diyarbakır ve Mardin dahil olmak üzere ülkemizde tiyatro sanatına emek vermiş pek çok kadın tiyatro sanatçısı İstanbul’da buluşup ödüllerini Fatma B. alacak.

Yılın Tiyatro Kadın Sanatçıları

Yılın Tiyatro Kadın Sanatçısı Ödülü bu yıl iki değerli isme takdim Fatma Khillo edilecek. Ödüller, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Sevinç Gediktaş’ın, Bursa ve Adana’da gerçekleştirdikleri üstün performansları nedeniyle belirlendi.

Bursa Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali ve Adana Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Genel Sanat Yönetmenliğini Başarılı bir şekilde gerçekleştiren Arzu Tan Bayraktutan ve Sevinç Gediktaş, Yılın Tiyatro Kadını Ödülü’nü İstanbul’da alacak.

Yılın En İyi Projesi

5. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu’nun ödül sahiplerini kadın adaylar olarak belirlediği tema kapsamında, Devlet Tiyatroları Projesi olan “12 Kadın Oyun yazarı – 12 Kadın Yönetmen” girişimi “Yılın En İyi Projesi”olarak değerlendirerek ödüle layık görüldü. Gülhan Güler

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un göreve gelir gelmez başlattığı bu proje, Yılın En İyi Projesi olarak belirlendi ve ödüllendirildi.

Tiyatro Gazetesi ve ödüller hakkında

Tiyatro Gazetesi Türkiye genelinde kırka yakın Halime Sadad temsilciği var.

Anadolu’da üretilen Hüsnü Sarıkaya tiyatro eserlerine destek vermek amacıyla kurulan Tiyatro Gazetesi, Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni bu amaçla veriyor. Bugüne kadar Türkiye, Makedonya, Kosova, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere iki yüz elli tiyatro sanat emekçisi ödülendirildi.

Tiyatro Gazetesi’nin kategori ödül listesinde bu yıl Azerbaycan ve KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçılar da yer aldı.

bianet

Paylaş.

Yanıtla