5. Anadolu Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Tiyatro Gazetesi 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri, 26 Kasım Pazartesi günü sahiplerine verilecek.

Jüri Başkanlığını Nurhan Uslu’nun yaptığı Anadolu Tiyatro Ödülleri bu yıl, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında düzenleniyor. Törende, kadınlarla ilgili her alanda yaşanılan aymazlıklara dur demek, seslerine ses olmak ve farkındalık yaratmak düşüncesi çerçevesinde bütün ödüller, kadın sanatçılara takdim edilecek. Bu konuda büyük bir sorumluluk taşıdıklarını dile getiren Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Seçici kurul başkanı Nurhan Uslu, “Evde, işyerinde, sokakta, sahnede, setlerde, kısacası yaşamın her alanında maruz kalınan haksızlıklara karşı, kadınların attıkları çığlıkları yükseltmek, tacizlere, cinayetlere dur demek, erkek egemen anlayışa karşı verilen mücadelede köprü olmak istedik. Sanatçılar toplumun aydınlık yüzüdür. Kadınların daha dik durması için, Tiyatro Gazetesi bu yıl ödüllerini kadınlara ayırdı,” diyor.

Yaşam Boyu Onur Ödülleri

Yaşam Boyu Onur Ödülleri bu yıl, usta kadın sanatçılara ve yazarlara veriliyor. Bu bağlamda Gülriz Sururi, Suna Keskin, Ayşen Guruda ve Zeynep Oral’a tiyatro sanatına verdikleri emekler ve kattıkları değer için “Yaşam Boyu Onur Ödülü” takdim edilecek. Yılın Yazar Ödülü Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Öğretim Görevlisi Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler ve “Ev Yapımı Eylem” adlı oyunun yazarı Şenay Tanrıvermiş’e verilecek.

Anadolu Ödülü’nü ise Gülçin Üstüntaş alacak. Sanata Evet Ödülü Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Daire Başkanı İlkşen Varoğlu Atik’e verilecek. Ayrıca BKSTV Müdürü Hacer Özbek Bursa’da uluslararası festivallerin başarıyla yürütmesinden dolayı Başarı Emek Ödülü’nün sahibi oluyor.

Yılın Tiyatro Kadın Sanatçıları

Yılın Tiyatro Kadın Sanatçısı Ödülü Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Sevinç Gediktaş’ın olacak. Bursa Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali ve Adana Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Genel Sanat Yönetmenliğini gerçekleştiren bu isimler, ödüllerini törende alacak.

Yılın En İyi Projesi

Devlet Tiyatroları Projesi olan “12 Kadın Oyun Yazarı –  12 Kadın Yönetmen” girişimi “Yılın En İyi Projesi” olarak değerlendirerek ödüle layık görüldü.

Ödül töreni 26 Kasım Pazartesi günü Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.