Altsahne’den Korku

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin en çok okunan yazarlar listesinde yer alan dünyaca ünlü Avusturyalı yazar Stefan Zweig’ın “Korku” adlı romanı, Elodie Menant uyarlamasıyla ve Tuğçe Mine Aktulay Çakır’ın rejisiyle Altsahne’nin prodüksiyonuyla Türkiye prömiyerini 29 Eylül’de Karaköy İkincikat’ta yaptı. Sezonda Kadiköy Theatron’da seyirciyle buluşacak olan oyun şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı.

Bazı sırların ortaya çıkması korkusu… Yüzleşme ve kaybetme korkusu… Siz de bu korkuya tanıklık etmeye hazır mısınız? Sizce kim haklı?

OYUNUN KONUSU:

Irene, saygın bir avukat olan kocası (Fritz) ve çocuklarıyla yaşayan, güzel ve genç bir kadındır. Kendisini boşlukta hissettiği dönemde, bir piyanistle (Edouard) ilişki yaşamaya başlar. Ne var ki bir gün, yaşadığı ilişki, piyanistin kız arkadaşı (Elsa) tarafından öğrenilir. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Elsa, Irene’i tehdit ederek ondan para koparmaya başlar. Elsa’ya yakalanmamak için, bir süre sokağa dahi çıkmayan Irene, Edouard ile ilişkisini bitirmeye karar verir. Irene, evinde de oldukça gergindir; sürekli düşünen, neşesiz ve tedirgin hali, kocasının da dikkatini çeker. Bir gün, Irene’e bir mektup gelir. Mektupta, Elsa, kendisinden para istemektedir. Irene’in sinirleri iyice alt üst olur. Bu kadının, adresini nasıl bulduğunu bir türlü anlayamaz, zira kendisi üç gündür evden çıkmamıştır. İrene’indeğişen ruh hali, tavrı ve hareketleri, kocasının dikkatini çektikçe,  Irene’in de korkusu iyice artar. Fritz’in şüpheli bakışları ve imalı soruları, Irene’i yiyip bitirmekte, Irene korkudan deliye dönmektedir. İçinde bulunduğu durumdan çıkmak için, umutsuzca çırpınan Irene, bir süre sonra çok daha çarpıcı bir gerçekle karşılaşacaktır.

OYUNUN KÜNYESİ:

Yazar: Stefan Zweig

Uyarlayan: Elodie Menant

Çeviren: Can Kapyalı

Yöneten: Tuğçe Mine Aktulay Çakır

Kostüm ve Dekor Tasarım: Müge Hooper

Koreograf ve Hareket Düzeni: Seçil Demircan

Poster Tasarım: Ali Cengiz İşcanlı

Işık Kumanda: Anıl Akagün

Ses Kumanda: Devrim Kabacağlu

Asistan: Elif Görmez

Oyuncular: Asena Yıldırım, İsmail Nadir Bilgili, Kerim Urun, Zeynep Aytekin

Yapım: Altsahne

Tiyatroaltsahne

Paylaş.

Yanıtla