‘Anne Frank’ın Hatıra Defteri’ ve ‘Dönüşüm’ Turneye Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Altkat Sanat Tiyatrosu geçtiğimiz ay prömiyerini gerçekleştirdiği ‘Anne Frank’ın Hatıra Defteri’ ve  iki sezondur  devam eden Franz Kafka’nın ‘Dönüşüm’ eserinin uyarlamasını kasım ayında da sahnelemeye devam edecek. İki oyun Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Hatay turneleriyle izleyicinin beğenisine sunulacak.

ANNE FRANK

Anne Frank, İkinci Dünya Savaşı’nın ortasında, bir çatı katında sessizce yaşanmak zorunda kalınan 2 yıllık bir hayatın hikayesi. Bu 2 yılda tüm savaşın yıkımını, insanda bıraktığı izleri bir anı defterine yazdıklarıyla aktarıyor. Müge Saut’un uyarladığı ve yönettiği oyunda Anne Frank çocuk ruhuyla kulağımıza barışı fısıldamaya devam ediyor. Oyunda Nevzat Süs, Aydan Cömert, Mustafa Dincir, Aybike Turan, Selver Çavuş, Özlet Ezgi Çelebi, Beyza Candemir ve Müge Saut rol alıyor.

Anne Frank’ın Hatıra Defteri oyunu 6 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat, 7 Kasım’da Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, 8 Kasım’da Ankara CerModern,14 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat, 17 Kasım’da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Konak Sahnesi, 23 ve 27 Kasım’da İstanbul Altkat Sanat’ta sahnelenecek.

DÖNÜŞÜM

Kafka’nın 1915’te yayımlanan ‘Dönüşüm’ adlı öyküsü de 2 sezondur Altkat Sanat yorumuyla sahneleniyor. Altkat Sanat uyarladığı Müge Saut’un yönettiği oyun hayatın gerçeği ile yüzleşmemizi yeniden hatırlatırken içinde yaşadığımız toplumu, ahlakımızı, davranışlarımızı, gerçeklerin yönünün derinine inmemizi sağlıyor. Oyunda Nevzat Süs, Aydan Cömert, Mehmet Selin Sağdıç, Selver Çavuş, Sena Yapar ve Müge Saut rol alıyor.

Dönüşüm oyunu 3 Kasım’da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Konak Sahnesi, 11, 20, 25  Kasım’da İstanbul Altkat Sanat,  30 Kasım Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve 1 Aralık’ta Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla